Politerno > Україна і світ > США збільшили пакет допомоги Києву до $12 млрд – Британія закликає створити “План Маршалла для України” 

США збільшили пакет допомоги Києву до $12 млрд – Британія закликає створити “План Маршалла для України” 

  • 8 Березня, 2022
  • 521 Переглядів
  • 0

Конгрес США розгляне збільшений з 10 до 12 млрд доларів пакет допомоги для України, а прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи розробити “План Маршалла для України”.

Як пише “Європейська правда“, про це повідомляють американські ЗМІ та згадав у своєму виступі президент Джо Байден. 

6 березня спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що Конгрес має намір цього тижня схвалити допомогу Україні в розмірі 10 мільярдів доларів.

Як повідомляє Associated Press, у понеділок сенатор Чак Шумер заявив, що йдеться вже про 12 млрд доларів, які спрямують на потреби українців, що залишили свої домівки, постачання медикаментів і продуктів, допомогу зброєю, а також підтримку сусідніх з Україною країн-членів НАТО.

Джо Байден, анонсуючи ембарго на постачання російської нафти й газу до США, також назвав цю цифру.

“Закликаю Конгрес підтримати пакет допомоги для України обсягом 12 млрд доларів, про який я просив”, – сказав він у виступі.  

Як повідомляє Financial Times, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи розробити “План Маршалла для України”, а фінансувати його частково можуть відчуженим майном російських олігархів.

Джонсон заявив, що такий план має бути розроблено, щоб допомогти відновити країну після війни з Росією.

Після саміту між Британією та чотирма країнами Вишеградської групи – Чехією, Угорщиною, Польщею та Словаччиною – один зі співрозмовників видання переказав слова п’яти лідерів країн. Вони заявили, що “можуть відбудувати Україну”, хоча деталі того, на які кошти це планують робити, знаходяться на ранній стадії обговорення.

Соратники Джонсона заявили, що одним із джерел грошей може бути відчуження та продаж лондонської власності підсанкційних олігархів, пов’язаних з Путіним. Попри те, що такий крок може бути символічним, він не зможе зібрати достатньо грошей, необхідних для відновлення країни, зруйнованої війною.

Нагадаємо, США заборонили своїм громадянам в рамках “енергетичного” пакету санкцій здійснювати інвестиції в енергетику Росії та фінансувати іноземні компанії, які здійснюють такі інвестиції.

Мешканці Миколаєва за кілька годин оснастили місто шинами, щоб допомогти ЗСУ зупинити російських окупантів димом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE