Politerno > Україна і світ > Байден заявив про відповідь на застосування хімічної зброї і бажання вигнати РФ з G20

Байден заявив про відповідь на застосування хімічної зброї і бажання вигнати РФ з G20

  • 24 Березня, 2022
  • 2550 Переглядів
  • 0

Якщо президент росії Владімір Путін застосує зброю масового знищення – США дадуть відповідь.

Про це президент США Джо Байден сказав під час пресконференції після саміту НАТО у Брюсселі, пише “Європейська правда“.

“Ми відповімо, якщо він її застосує. Характер відповіді залежатиме від характеру застосування”, – сказав Байден, зазначивши, що не може надати інформацію розвідки щодо можливостей застосування такої зброї росіянами.

Також Байден виступає за виключення Росії з G20, а якщо не вийде, то хотів би запросити на саміт Україну.

Відповідаючи на питання, чи підтримує він виключення РФ з G20, президент США заявив: “Так. Проте рішення залежить від самої групи G20…

Якщо це неможливо зробити – якщо Індонезія та інші не згодні – тоді, на мою думку, ми маємо попросити, щоб Україна могла бути присутньою на зустрічах, а також … в основному Україна може бути присутньою на зустрічі G20 та спостерігати за нею”.

Байден зазначив, що саміт G20 має відбутися у листопаді 2022 року.

Раніше посол Росії у Джакарті заявив, що президент РФ Володимир Путін “хоче поїхати” на саміт G20 в Індонезії у листопаді.

Як відомо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс зміцнить свої системи хімічного, біологічного та ядерного захисту через побоювання, що Росія планує використовувати таку зброю проти України.

Американські ЗМІ повідомляли, що Білий дім зібрав команду чиновників з національної безпеки, щоб накреслити сценарії на випадок використання Росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї.

Нагадаємо, на Харківському напрямку ППО збила літак Су-34 та безпілотник окупантів, а російський гелікоптер обстріляв свої ж позицї.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE