Politerno > Україна і світ > Опромінені окупанти збираються покинути Чорнобиль і Славутич – Енергоатом

Опромінені окупанти збираються покинути Чорнобиль і Славутич – Енергоатом

  • 31 Березня, 2022
  • 938 Переглядів
  • 0

Російські загарбники збираються покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич.

Про це повідомляє Енергоатом.

“Підтвердилася інформація, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь.

Наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції.

Наразі на станції ще залишається невелика кількість рашистів”, – зазначили в компанії.

Енергоатом також повідомляє, що підтвердилася інформація про фортифікаційні споруди, окопи, які рашисти будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій Зоні відчуження.

Відзначається, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби: “Серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти”.

Наразі формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових РФ, які тримали в облозі місто Славутич.

Крім того, окупанти склали і підписали “Акт прийому та передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції”.

У цьому акті озброєнні російські військові написали, що персонал станції до них немає претензій і усі ці дні блокади та полону вони їх “охороняли”.

Нагадаємо, оперативна інформація станом на 12.00 30 березня щодо російського вторгнення засвідчує, що ворог накопичує війська у районі Чорнобильської АЕС.

У Республіканський науково-практичний центр радіаційної медицини та екології людини Білорусі почали регулярно привозити російських солдатів.

Як заявила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, Росія повинна негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони, а Рада безпеки ООН має негайно вжити заходів для демілітаризації Зони відчуження навколо ЧАЕС.

26 березня російські загарбники вдерлися у місто-супутник ЧАЕС Славутич, викрали мера, а також кидали світлошумові гранати у людей, які вийшли на мирну акцію, і стріляли у повітря.

Мер Славутича Юрій Фомічев вів перемовини з окупантами, які пообіцяли незабаром залишити місто, проте гарантій, що росіяни виконають обіцянку – немає.

Поки захисники України ведуть боротьбу з ворогом, а десятки тисяч волонтерів допомагають громадянам, вітчизняні забудовники, як і до війни, у своєму репертуарі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE