Politerno > Україна і світ > США ввели санкції проти технологічного сектору РФ, Британія – проти пропагандистів і “маріупольського м’ясника”

США ввели санкції проти технологічного сектору РФ, Британія – проти пропагандистів і “маріупольського м’ясника”

  • 31 Березня, 2022
  • 681 Переглядів
  • 0

Мінфін США ввів санкції проти 13 росіян і 21 російської компанії зі сфери високих технологій, а Британія – проти пропагандистів та генерал-полковника Мізінцева, відомого як “маріупольський м’ясник”.

Про це йдеться у заяві на сайті відомства, пише “Європейська правда”.

 

Санкції введені зокрема проти акціонерного товариства “Мікрон”, найбільшого російського виробника та експортера мікроелектроніки та найбільшого в Росії виробника мікросхем.

Також у списку санкцій компанія з розробки програмного забезпечення та комунікаційних технологій АТ “НДІ-Вектор” та комп’ютерна фірма T-Platforms.

Під санкції також потрапили ТОВ “Сернія Інжиніринг” та ТОВ “Сертал”, пов’язані з підприємствами з виробництва озброєнь та спеціального обладнання.

Також Британія 31 березня оголосила про введення нових санкцій проти російських пропагандистів, а також проти російського генерал-полковника Михайла Мізінцева, відомого як “маріупольський м’ясник” за жорстоку блокаду і знищення Маріуполя.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Санкції вводяться проти ведучого російського пропагандистського державного телеканалу “Россия” Сергєя Брільова. Він раніше проживав у Великій Британії, а тепер більше не зможе отримати доступ до своїх британських активів або продовжувати там ділові відносини.

Уряд також запроваджує прямі санкції щодо державних ЗМІ Росії, у тому числі проти компанії “ТВ-Новости”, якій належить RT, а також проти “России Сегодня”, що контролює інформаційне агентство Sputnik.

Як відомо, європейські країни з метою посилення санкцій проти Росії розглядають можливість розширення обмежень на більшу кількість банків, запровадження санкцій проти додаткових членів сімей олігархів та посилення обмеження використання криптовалют для ухилення від санкцій.

Нагадаємо, окупанти створюють нове угруповання військ на Слобожанському напрямку, ворог хоче встановити контроль над частиною Харківщини, Луганської та Донецької областями.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE