Politerno > Україна і світ > Україна не несе відповідальність за всі катастрофи РФ, – Міноборони про пожежу в Бєлгороді

Україна не несе відповідальність за всі катастрофи РФ, – Міноборони про пожежу в Бєлгороді

  • 1 Квітня, 2022
  • 1027 Переглядів
  • 0

Україна не несе відповідальності за катастрофи чи події, що відбуваються на території РФ, зокрема, щодо пожежі на нафтобазі у Бєлгороді.

Про це заявив спікер міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу в українському медіа-центрі 1 квітня, відповідаючи на запитання ЗМІ.

“Я хочу наголосити на тому, що станом на сьогоднішній день українська держава здійснює оборонну операцію з відбиття збройної російської агресії на території України.

І це зовсім не означає, що Україна має нести відповідальність за всі прорахунки, за всі катастрофи та всі події, що відбуваються на території РФ.

Ми не вперше бачимо такі звинувачення. Тому я не буду ні підтверджувати цю інформацію, ні спростовувати”, – зазначив Мотузяник.

На уточнююче запитання журналістів Мотузяник сказав, що дав вичерпну відповідь і не має що додати.

“Це не відповідає дійсності… ми це не коментуємо”, – прокоментував причетність України до авіаудару по нафтобазі у Бєлгороді секретар РНБО Олексій Данілов.

“На території Бєлгородської Народної Республіки розуміють, що вибухи, які були сьогодні в Бєлгороді, можуть статися на території всієї Росії”, – додав він.

Нагадаємо, вранці 1 квітня російські ЗМІ повідомили, що на нафтобазі у Бєлгороді неподалік українського кордону сталася пожежа. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що пожежа сталася внаслідок авіаудару з двох вертольотів українських військ, які зайшли на територію Росії на низькій висоті.

Американський актор Шон Пенн звернувся до світових мільярдерів із закликом придбати для України 12 винищувачів, які би переважали за технічними характеристиками російську військову авіацію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE