Politerno > Україна і світ > Знайдено вже четверте місце масового поховання у Маріуполі, – ЗМІ

Знайдено вже четверте місце масового поховання у Маріуполі, – ЗМІ

  • 16 Травня, 2022
  • 736 Переглядів
  • 0

Супутник зафіксував вже четверту братську могилу біля Центрального кладовища в Маріуполі.

Як інформує “Радіо Свобода“, про це повідомляють “Схеми”.

 

За допомогою супутникових знімків Maxar, наданих компанією “ТВІС”, журналісти знайшли місце масового поховання, що складається з двох траншей. Одна з них сягає більше 30 метрів у довжину.

Зафіксовано вже четверте місце масового поховання у Маріуполі, - ЗМІ 01

З’явилося масове поховання на початку березня. На знімках за 9 березня вже видно, що дві траншеї, де масово хоронили людей, закопано.

Зафіксовано вже четверте місце масового поховання у Маріуполі, - ЗМІ 02

“10 березня журналістка азербайджанського видання APA TV Ілаге Велієва викладала на своїй сторінці Facebook відео з масовим похованням загиблих маріупольців, однак не вказала точне місце його поховання. Аналізуючи відео, “Схеми” змогли підтвердити, що мова йде саме про історичне кладовище “Некрополь” у центрі Маріуполя”, – зазначає видання.

Це підтверджують самі кадри з відео. На них з одного боку видно купол собору святого Миколая, високу трубу, що належить до будівлі у переулку Левітана, а також дахи підсобних приміщень за парканом.

Зафіксовано вже четверте місце масового поховання у Маріуполі, - ЗМІ 03

З іншого боку видно будівлі підприємства ПрАТ “Електропобутприлад” та недобудовану 24-поверхівку житлового комплексу “Піонер”.

Зафіксовано вже четверте місце масового поховання у Маріуполі, - ЗМІ 04

Нагадаємо, наприкінці березня в Організації Об’єднаних Націй заявили про існування масових поховань в оточеному Маріуполі.

Наприкінці квітня влада Маріуполя отримала інформацію про чергову братську могилу 45 на 25 метрів – росіяни продовжують знищувати мирних українців.

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко заявив, що захисники Маріуполя виконали завдання і він хоче зберегти життя підлеглим.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE