Politerno > Україна і світ > Путін пропонує вивезти українське зерно через Маріуполь, Румунію і Білорусь

Путін пропонує вивезти українське зерно через Маріуполь, Румунію і Білорусь

  • 3 Червня, 2022
  • 704 Переглядів
  • 0
Путін - ОРДЛО

Президент РФ Владімір Путін заявив, що Кремль не перешкоджатиме вивезенню зерна з України.

Фрагмент інтерв’ю з такими заявами транслював канал «Росія-24».

 

Путін запропонував зробити це через окуповані порти Маріуполя і Бердянська, порти, контрольовані Україною, та залізницею через Румунію, Польщу і Білорусь.

Путін заявив, що гарантує прохід українських суден із зерном із чорноморських портів України у разі, якщо Київ розчистить фарватер від мін.

За його словами, Москва обіцяє не використовувати це для наступу своїх військ. Президент РФ заперечив, що ситуація на продовольчому ринку погіршилася через Росію, заявивши, що негативна динаміка почалася ще до масштабної війни.

Україна є одним із найбільших у світі експортерів пшениці, кукурудзи і соняшникової олії, але російські війська наразі блокують українські чорноморські порти, ставлячи під загрозу світові продовольчі постачання.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявляв у травні, що голодна смерть на тлі війни загрожує 49 мільйонам жителів 43-х країн світу.

Сьогодні стало відомо, що самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко під час телефонної розмови з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем говорив, зокрема, про вивезення зерна з України.

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що Анкара купує вкрадене Росією українське зерно.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила санкції щодо ще 65 осіб та 18 компаній у рамках розширення санкцій проти РФ за розв’язану війну проти України. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE