Politerno > Україна і світ > Бутусов звинуватив главу ОВА у брехні щодо Сєвєродонецька, той відповів

Бутусов звинуватив главу ОВА у брехні щодо Сєвєродонецька, той відповів

  • 6 Червня, 2022
  • 821 Переглядів
  • 0

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що влада вигадує успіхи у Сєвєродонецьку і що там ситуація дуже складна. Очільник Луганської обласної адміністрації відповів, що ситуація швидко змінюється і часом погіршується.

Про це Бутусов написав у Facebook.

“У день візиту президента Зеленського на Луганщину голова ВА Гайдай заявив про наступ та звільнення 50% міста. На жаль, ця інформація не відповідає дійсності.

На війні треба вводити в оману противника, а не своїх громадян. В цьому випадку українське суспільство має отримувати інформацію наближену до реальності, перемоги нам потрібні реальні, а не вигадані.

Українські воїни тримають позиції у складній обстановці, і ця обстановка потребує якщо не всієї правди, то хоча б відсутності брехні.

Два дні тому противник вийшов на околиці міста, наразі наші війська обороняють промзону Сєверодонецька та прилеглий до нього квартал”, – зазначив журналіст.

Гайдай вранці 6 червня в ефірі телемарафону та в ефірі “Радіо Свобода” повідомив, що ситуація в Сєвєродонецьку погіршилася, оскільки бої дуже динамічні. Під час контрнаступу було відбито половину міста, але зараз ЗСУ утримують позиції у промзоні.

За словами очільника ОВА, Україна дійсно контролювала половину міста, однак ситуація змінюється кожної години.

“Якщо людина приїжджає через дві доби після певної інформації і намагається її зрівняти з тим, що було позавчора або навіть вчора – звісно, інформація може різнитися.

Кожної години, зранку, вночі, вдень контрнаступи наші або ворога можуть змінити ситуацію в місті. Сєвєродонецьк достатньо невелике місто, тому ситуація динамічно змінюється”, – заявив Гайдай.

Нагадаємо, ракетний удар РФ по Києву неділю вранці, ймовірно, був спробою зірвати постачання західної військової техніки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE