Politerno > Україна і світ > В полоні окупантів перебувають понад 2,5 тисячі бійців з “Азовсталі” – Зеленський

В полоні окупантів перебувають понад 2,5 тисячі бійців з “Азовсталі” – Зеленський

  • 6 Червня, 2022
  • 582 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в руках росіян перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”, їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.

Про це Зеленський розповів журналістам у понеділок, його цитує “Інтерфакс-Україна“.

“Питанням (обміну полонених) займається ГУР. На його базі створено спеціальний об’єднаний орган. Полонені знаходяться, на жаль, в руках РФ…

Ми знаємо про що з росіянами домовлятися, ми знаємо цю ціну. Ми знаємо, що їм не можна довіряти… ГУР має займатися цим питанням та має дати результат. Результат єдиний – повернути людей додому”, – зазначив Зеленський.

За словами глави держави, загалом у Росії українських захисників з “Азовсталі” – понад 2 500 осіб.

Він зазначив, що першим поставленим перед ГУР завданням було завдання вивести українських військовополонених живими, і воно виконане у повному обсязі.

“Перша частина була – вивезти людей живими. Я вважаю, що ГУР першу частину виконав. На сьогодні є друга частина: повернути їх живими додому… Вони у цьому плані найкращі фахівці… Я їм особисто довіряю. Ми чекаємо від них результату. Але ми не можемо щодня їх питати: “ну що там?

Все це непросто. Віритимемо, що їм вдасться поставлене завдання”, – додав президент.

Нагадаємо, як повідомляє Bloomberg, Туреччина та Росія домовилися про забезпечення експорту українського зерна морським коридором з Одеського порту. Київ інформацію не коментує і до заяв ставиться скептично.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE