Politerno > Україна і світ > Євросоюз готується до заміщення російського газу

Євросоюз готується до заміщення російського газу

  • 6 Червня, 2022
  • 282 Переглядів
  • 0

Євросоюз розробив план заміщення газу із Росії, щоб позбавитися енергетичної залежності.

Про це заявив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, пише “Європейська правда” з посиланням на DW.

За словами комісара, ЄС імпортує з Росії 155 млрд кубометрів на рік.

У рамках нової стратегії Брюссель планує отримати 50 млрд кубометрів за рахунок ввезення скрапленого природного газу зі США або Катару, 10 млрд кубометрів – наявними трубопроводами, аналог ще 25 млрд кубометрів буде вироблено за рахунок прискореного запуску морських вітряних турбін і сонячних панелей.

Єврокомісар констатував, що президент РФ Владімір Путін використовує “газ, щоб розділити нас, і протягом багатьох років робив усе, щоб поділити Європу”.

“Він намагався роз’єднати нас за допомогою своєї вакцини Sputnik, яка не спрацювала, він зробив все, щоб втрутитися в наші демократії за допомогою Russia Today, а тепер використовує газ, щоб розділити нас”, – сказав Бретон.

Як відомо, “Газпром” припинив постачання газу провідним компаніям вже п’яти європейських країн за відмову виконувати вимогу Росії про оплату у рублях.

Першими відключень зазнали Польща й Болгарія, далі – Фінляндія, останніми – нідерландська Gasterra та данська Ørsted. Крім того, “Газпром” припинив постачання за одним з контрактів Shell Energy Europe.

Попри часткову або повну зупинку закупівель енергоносіїв деякими країнами, доходи Росії від нафти і газу цього року становитимуть близько 285 мільярдів доларів.

Нагадаємо, російська ПВК “Ваґнер” на чолі з олігархом Євгенієм Пригожиним добуває золото в шахтах Судану, аби незаконно поповнити золотовалютні резерви РФ й пом’якшити ефект економічних санкцій Заходу на російську економіку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE