Politerno > Україна і світ > Щоб не було “скептицизму”: перед вторгненням РФ в Україну Байден розсекретив дані розвідки

Щоб не було “скептицизму”: перед вторгненням РФ в Україну Байден розсекретив дані розвідки

  • 7 Червня, 2022
  • 1602 Переглядів
  • 0

24 лютого президент США Джо Байден дав розпорядження розвідці розсекретити дані напередодні вторгнення Росії в Україну через скептичне сприйняття заяв про плани РФ.

Про це заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, яку цитує CNN.

“Коли ми пояснили нашим політикам, а наші політики звернулися до своїх співрозмовників, вони виявили, що з цього приводу (повномасштабного вторгнення РФ в Україну – ред.) було багато скептицизму”, – заявила Гейнс.

“Як наслідок, президент повернувся до нас і сказав: “Вам потрібно вийти і розповісти якомога більше, і переконатися, що люди бачать те, що бачите ви, щоб ми могли знову сконтактувати і, можливо, мати більш продуктивні розмови про те, як готуватися до, по суті, можливого російського вторгнення”, – додала вона.


Увесь минулий рік представники західних спецслужб все більше переконувалися в тому, що президент Росії хоче взяти під свій контроль більшу частину території України.

У зв’язку з цим, розвідка США попередила союзників, що Європа та США мають все менше часу, щоб розробити пакет економічних та військових заходів, які б могли стримати Росію в її планах розгортання військових дій проти України.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “Голосу Америки” під час візиту до Вашингтона заявив, що великого наступу Росії і захоплення нових територій України – не буде.

Розвідка США поділилася з європейськими союзниками даними, у тому числі мапами, з яких випливає, що РФ розглядає сценарій швидкої широкомасштабної наступальної операції проти України з кількох напрямків та подальшої тривалої окупації – якщо Володимир Путін вирішить здійснювати вторгнення. 

Речник президента РФ Дмітрій Пєсков назвав інформацію західних спецслужб щодо підготовки вторгнення в Україну істерією – він “не виключає спроб провокацій”.

Після обміну між США та союзниками розвідувальними даними про військові приготування РФ, країни ЄС і НАТО підтримали оцінку Білого дому можливого вторгнення Росії в Україну.

Напередодні вторгнення РФ в Україну президент США Джо Байден попередив, що Росія перебуває на межі вторгнення в Україну протягом декількох днів. Він заявив, що Кремль займається “провокацією під чужим ім’ям, щоб мати привід для вторгнення”.

Нагадаємо, Кабмін підтримав законопроєкт щодо врегулювання застосування в Україні рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових та наукових цілях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE