Politerno > Україна і світ > До Іспанії прибула партія української кукурудзи, яку доправили Балтійським морем

До Іспанії прибула партія української кукурудзи, яку доправили Балтійським морем

  • 13 Червня, 2022
  • 717 Переглядів
  • 0

До порту Ла-Корунья в Іспанії прибула перша партія українського зерна, яку доставили “новим морським маршрутом” через Балтику, щоб уникнути заблокованих Росією українських портів – судно з 18 тис тонн української кукурудзи.

Про це пише CNN із посиланням на пресслужбу порту.

Вантажне судно Alppila, яке перевозило кукурудзу, прибуло в порт до світанку в понеділок та має бути розвантажене до вівторка, розповіли в порту.

Це перша партія українського зерна, яка досягла північно-західної Іспанії морським шляхом, використовуючи “новий морський шлях, відкритий у Балтійському морі, щоб уникнути блокади російськими ВМС портів України на Чорному морі”, йдеться в заяві групи виробників кормів Agafac.

Заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік раніше заявив, що Україна намагається встановити нові маршрути з Румунією, Польщею та країнами Балтії, щоб забезпечити, аби 22 мільйони тонн зерна, що застрягло в українських морських портах, “доїхали до місця призначення”.

“Це лише невелика кількість кукурудзи, але вона відновлює можливість імпортувати все, що тільки можливо з України”, – сказав CNN директор Agafac Бруно Бід.

За його словами, регіональні виробники корму для тварин із групи Agafac щороку закуповували 40% усієї своєї кукурудзи з України у період із січня по червень.

У заяві Agafac йдеться, що “невелику кількість кукурудзи вивезли із Західної України вантажівками до Польщі та Румунії”, а кукурудзу, яка прибула до Іспанії, завантажили на судно в польському порту Свіноуйсьце на Балтійському морі.

Як повідомлялося, у травні стало відомо, що ООН обговорює з Лукашенком експорт зерна з України через білоруську залізницю до портів країн Балтії.

На початку червня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко під час телефонної розмови з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем говорив, зокрема, про вивезення зерна з України.

Днями на в’їзді до Керчі в окупованому Криму помітили чотири вантажні автомобілі з автомобільними номерами Херсонщини.

Нагадаємо, Єврокомісія, імовірно, таки рекомендуватиме надати статус кандидатів на членство в ЄС Україні і Молдові з умовами, щодо Грузії лишаються питання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE