Politerno > Україна і світ > Україні та Молдові нададуть статус кандидатів в ЄС, але з умовами – журналіст

Україні та Молдові нададуть статус кандидатів в ЄС, але з умовами – журналіст

  • 13 Червня, 2022
  • 888 Переглядів
  • 0
Грузія, Ураїна, Молдова

Єврокомісія, імовірно, таки рекомендуватиме надати статус кандидатів на членство в ЄС Україні і Молдові з умовами, щодо Грузії лишаються питання.

Про це повідомив європейський редактор “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк, пише “Європейська правда“.

“Сьогодні Європейська комісія провела орієнтаційні дебати щодо заявки на членство України, Молдови та Грузії. Схоже, буде статус кандидата з умовами для України і Молдови, але все одно лишаються питання щодо Грузії. Рішення буде ухвалене в п’ятницю і країни-члени винесуть остаточний вердикт наступного тижня” – написав він у Twitter.

11 червня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провела переговори у Києві з президентом Володимиром Зеленським і заявила, що вони дозволять фіналізувати оцінку заявки України на вступ до ЄС до кінця наступного тижня. 

Раніше джерела ЗМІ повідомляли, що мета візиту фон дер Ляєн – пояснити особисто президенту Зеленському стан речей і підказати, як Київ може запобігти негативному рішенню саміту ЄС. 

Більшість країн-членів Євросоюзу, зокрема Італія, не проти надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС. Данія і Нідерланди не підтримують членство України в об’єднанні.

ЄС підготували “позитивне” і “негативне” рішення щодо статусу кандидата для України.

Нагадаємо, 13 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив партію “Соціалісти”, яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE