Politerno > Україна і світ > Шольц не хоче дратувати Путіна, а тому відмовився від повної націоналізації Gazprom Germania – ЗМІ

Шольц не хоче дратувати Путіна, а тому відмовився від повної націоналізації Gazprom Germania – ЗМІ

  • 15 Червня, 2022
  • 802 Переглядів
  • 0
Німеччина - Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився від ідеї повної націоналізації підрозділу “Газпрому” Gazprom Germania – він стурбований тим, що таке рішення “може роздратувати президента РФ Путіна” і призвести до припинення постачання російського газу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Колишній підрозділ “Газпрому” у квітні було передано під контроль німецького енергетичного регулятора.

Уряд Німеччини вирішив взяти компанію, яка опинилася під санкціями, під довгострокове зовнішнє управління.

За словами джерел, уряд Німеччини хоче забезпечити Gazprom Germania багатомільярдною позикою від ризиків можливого банкрутства, йдеться про 10 млрд євро позики від держбанку KfW Group.

Позика призначена для стабілізації фінансів Gazprom Germania та забезпечення безпеки поставок.

Зазначається, що термін перебування Gazprom Germania під опікою німецького регулятора буде продовжено після кінця вересня, коли закінчується поточний термін, а назва компанії з Gazprom Germania GmbH буде змінена на Securing Energy for Europe GmbH.

За даними агентства, міністр економіки ФРН Роберт Хабек наполягав на повній націоналізації Gazprom Germania, але цю ідею відхилив канцлер Олаф Шольц.

Шольц, за даними джерел видання, стурбований тим, що такий крок може розлютити президента Росії Володимира Путіна і призвести до загострення протистояння щодо імпорту російського газу.

Речники офісу Шольца не відразу відповіли на запит про коментар.

З 4 квітня компанією управляє Федеральне мережеве агентство Німеччини (BNetzA). Група Gazprom Germania володіє в Німеччині сховищем газу та має глобальну торгову команду з філіями у Лондоні та Сінгапурі.

1 квітня “Газпром” припинив участь у Gazprom Germania та всіх її активах. Росія запровадила санкції проти закордонних “дочок” “Газпрому” 11 травня. Тоді ж віце-канцлер ФРН Хабек заявив, що колишні дочірні підприємства російської компанії перестали отримувати газ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з проханням перевірити, чи забезпечені бійці необхідними засобами захисту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE