Politerno > Україна і світ > СБУ встановила двох командирів окупантів, які наказали розстріляти цивільних на Київщині

СБУ встановила двох командирів окупантів, які наказали розстріляти цивільних на Київщині

  • 28 Червня, 2022
  • 918 Переглядів
  • 0

Служба безпеки встановила особи ще двох командирів російської армії, які віддали наказ катувати та стратити п’ятьох цивільних мешканців Київської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ та прокуратура Київщини.

Це командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв.

За даними СБУ, ці військовослужбовці РФ керували діями мотострілецьких підрозділів під час тимчасової окупації села Перемога на Київщині.

Слідчі встановили, що у лютому 2022 року під час окупації села Перемога Броварського району військовослужбовці збройних сил РФ незаконно захопили 7 мирних мешканців.

Окупанти проводили незаконні допити чоловіків, били їх кулаками, ногами та застосовували вогнепальну зброю.

СБУ зазначає, що обидва командири особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, Національної гвардії України, представників правоохоронних органів та територіальної оборони.

Зрештою, вони віддали підлеглим наказ: розстріляти людей з автоматів прямо на місці катування ( за даними прокуратури, було страчено 5 заручників –ред. і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин.

Наразі майорам Краснощокову та Васильєву – військовослужбовцям 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу РФ – оголошено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Як повідомлялося, на початку травня прокуратура та поліція встановили особу першого підозрюваного у катуваннях та звірячих убивствах мирних жителів Бучі під Києвом – командира підрозділу нацгвардії Росії Сергія Колоцея.

Наприкінці травня праохоронці встановили особи російських військовослужбовців, які вбили сім’ю старости села Мотижин і причетні до тортур українців. Після катувань окупантів вижили лише 3 людини.  

Свідчення та відео, отримані The New York Times, доводять, що російські десантники стратили щонайменше вісім українців у Бучі 4 березня, що є потенційним військовим злочином.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон висловив упевненість, що війна проти України закінчиться поразкою Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE