Politerno > Україна і світ > Нам дійсно складно, але це не війна лише нашої країни з РФ, а усього світу, – Зеленський

Нам дійсно складно, але це не війна лише нашої країни з РФ, а усього світу, – Зеленський

  • 29 Червня, 2022
  • 485 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоча росіяни й втрачають більшу кількість техніки й особового складу, та все ж вони мають перевагу в чисельності озброєння і військ.

Під час інтерв’ю американському телеканалу NBC він зауважив, що сьогодні захисникам України дуже важко на фронті. 

“Треба зрозуміти, що не тільки ми втрачаємо, і Росія втрачає. Там де ми втрачаємо одну людину, в цей момент Росія втрачає п’ятьох людей. Там де ми втрачаємо танк один, вони втрачають п’ять танків. Ось так ми боремося, – пояснює президент. –  Але треба бути справедливим і сказати, що нам дійсно складно. Нам складно, бо знов таки інші цифри, тому що на один наш танк у них є десять своїх танків, на одного нашого бійця – десять їх військових. І якими б ми міцними не були, їх в десять разів більше і це дуже складно“. 

Зеленський пояснив, що попри усі складнощі та навіть кроки назад на певних напрямках ЗСУ стоять далі, а в інших місцях просуваються вперед. 

Сам на сам з Росією – я розумію, що нам буде складно і, напевно, ми не витримаємо. Тому дуже важлива підтримка Європи і, перш за все, підтримка США. Абсолютно всіх – від суспільства, до президента Байдена. Це дуже важливо, тому що всі повинні розуміти, що це не просто війна України з Росією, це війна усього світу цивілізованого з конкретно РФ, з їх військово-політичним керівництвом, з їх армією. Ми не зможемо одні, і слава Богу, що нам допомагають”, – пояснив президент України. 

Нагадаємо, британська розвідка передбачає подальше нанесення ракетних ударів по об’єктах в Україні з метою завадити постачанню ЗСУ. Через брак високоточної зброї і помилки у наведенні це супроводжуватиметься жертвами серед мирного населення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE