Politerno > Україна і світ > Столтенберг заявив, що на саміті НАТО ухвалять рішення про розширення сил реагування з 40 до 300 тисяч

Столтенберг заявив, що на саміті НАТО ухвалять рішення про розширення сил реагування з 40 до 300 тисяч

  • 29 Червня, 2022
  • 617 Переглядів
  • 0

29 червня генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Росію у новій Стратегічній концепції буде названо головною загрозою безпеці НАТО.

Сама концепція “стане кресленням, як привести Альянс у майбутній більш конкурентний і небезпечний світ і як забезпечити в ньому захист НАТО і майже мільярд його громадян”.

Також, за його словами, розширення сил реагування НАТО із 40 до 300 тисяч відбудеться наступного року. Рішення ухвалять на саміті. Ці сили будуть оплачуватись і організуватись країнами-членами НАТО, вони будуть розміщені у цих країнах, але будуть призначені для оборони конкретних територій. Крім того, буде розміщено велику кількість тяжкого озброєння та спорядження, а також складів на цих територіях.

Також він прокоментував вступ Фінляндії та Швеції до Альянсу, який вчора підтримала Туреччина. Столтенберг заявив, що процес прийому цих країн до НАТО триває безпрецедентно швидко. Дата їхнього приєднання залежить від ратифікації протоколу про вступ.

Як повідомлялося, на публічному форумі НАТО у Мадриді Столтенберг заявив, що Китай та Росія нині зблизилися як ніколи досі, а тому НАТО планує розробку пакету заходів для зменшення залежності від Пекіну після відмови від газу та нафти з РФ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що хоча росіяни й втрачають більшу кількість техніки й особового складу, та все ж вони мають перевагу в чисельності озброєння і військ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE