Politerno > Україна і світ > Призначення голови САП є технічно найпростішою вимогою Єврокомісії до України, – посол ЄС

Призначення голови САП є технічно найпростішою вимогою Єврокомісії до України, – посол ЄС

  • 13 Липня, 2022
  • 545 Переглядів
  • 0

Переможець конкурсу на посаду керівника САП детектив НАБУ Олександр Клименко

Призначення керівника САП – це “технічно найпростіша” з рекомендацій ЄС, а тому Брюссель чекає на подальші кроки української влади.

Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” розповів глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

“Ще в грудні завершила роботу комісія з призначення САП. Тож дійсно, якщо запитати мене, що технічно найпростіше з цього списку (рекомендацій ЄС), то це точно має бути цей пункт. Чекаємо на подальші кроки української влади”, – сказав він.

Водночас на запитання про те, наскільки це критично для України та підтримки України Євросоюзом, посол зазначив, що не хотів би встановлювати зв’язок між допомогою ЄС та конкретними кроками.

“Я не хотів би проводити такий зв’язок, на який ви натякаєте в запитанні. Я не хочу встановлювати такий зв’язок між допомогою ЄС та конкретними кроками. Ми не хочемо і не повинні діяти з нашими українськими колегами так, що “якщо ви цього не зробите – цієї допомоги не буде”. Ні, це не спосіб нашої співпраці”, – наголосив Маасікас.

Як відомо, для збереження статусу кандидата на вступ до ЄС Київ має завершити призначення вже обраного на конкурсі очільника САП та провести конкурс глави НАБУ.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у виступі в Верховній раді 1 липня закликала якнайшвидше призначити керівника САП.

Меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

Посли країн G7 у Києві також наголосили на критичній важливості своєчасного призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, конгресвумен Вікторія Спартц, яка минулого тижня попросила президента США Джо Байдена перевірити “російські зв’язки” глави ОП Андрія Єрмака, закликала чиновника піти у відставку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE