Politerno > Україна і світ > Суд ліквідував компанію Коломойського та списав її борг у 4,3 млрд грн перед ПриватБанком

Суд ліквідував компанію Коломойського та списав її борг у 4,3 млрд грн перед ПриватБанком

  • 14 Липня, 2022
  • 934 Переглядів
  • 0

Господарський суд Дніпропетровської області затвердив ліквідаційний баланс та ліквідував компанію з іноземними інвестиціями “Новофарм”, пов’язану з колишніми акціонерами “Приватбанку”. 

Згідно з рішенням суду від 5 липня, загальний обсяг визнаних вимог кредиторів до компанії становив 10,44 млрд грн, під час ліквідаційної процедури була погашена заборгованість на 2,7 млн грн, пише Finbalance.

“Згідно з ч.7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними”, – йдеться у судовій ухвалі.

ТОВ з іноземними інвестиціями “Новофарм” було визнане банкрутом постановою Госпсуду Дніпропетровської області від 22 квітня 2021 року.

Перед цим суд вніс у реєстр боргів цієї компанії вимоги державного “Приватбанку” на 4,05 млрд грн (4 черга) та 276,3 млн грн (6 черга), а також низки приватних компаній, більшість з яких пов’язана з Ігорем Коломойським та партнерами.

Раніше в судових матеріалах наводилися дані прокуратури про те, що Національний банк України (НБУ) визнав ТОВ з іноземними інвестиціями “Новофарм” пов`язаною з “Приватбанком” особою.

Як відомо, за кілька днів до націоналізації “Приватбанк” під контролем менеджерів Коломойського відкрив кредитну лінію для “Новофарм” з лімітом 3,2 млрд грн. При цьому з грудня 2008 року ця компанія перебувавала у стані припинення діяльності.

За даними “Приватбанку”, обсяг його кредитного портфелю, який він пов`язує з попередніми акціонерами, на кінець третього кварталу 2021 року становив 163,9 млрд грн (на початок 2021 року – 164,3 млрд грн, на початок 2020 року – 210,6 млрд грн). 

Нагадаємо, ДБР заарештувало цей автогаз, який Укрнафта продала компаніям з орбіти олігарха Ігоря Коломойського скраплений газ за ціною вдвічі нижчою за ринкову.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE