Politerno > Україна і світ > Залужний запевнив Міллі, що Україна не допустить потрапляння західної зброї до рук терористів

Залужний запевнив Міллі, що Україна не допустить потрапляння західної зброї до рук терористів

  • 14 Липня, 2022
  • 923 Переглядів
  • 0

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, що Україна не допустить потрапляння західної зброї до рук терористів.

Про це Валерій Залужний написав у Telegram.

“Ми обговорили темпи та обсяги поставок міжнародної технічної допомоги. Я підкреслив, що українська сторона чітко усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить його потрапляння до рук терористів”, – зазначив головнокомандувач.

Також Залужний у розмові розказав про поточну ситуацію на фронту. За його словами, загарбники продовжують зосереджувати свої основні зусилля на півночі Луганської та Донецької областей, намагаючись витиснути українських військових із займаних позицій.

Активні бойові дії ведуться на напрямках Ізюм-Словʼянськ, Святогірськ-Словʼянськ, Лисичанськ-Соледар, Лисичанськ-Сіверськ, Попасна-Соледар. Нам вдається відбивати масовані атаки ворога. На Херсонському напрямку підрозділи Сил оборони України продовжують звільняти українські території.

Як повідомлялося, керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував парламенту створити Тимчасову спеціальну комісію, яка б контролювала використання зброї, отриманої від західних партнерів України.

Цю пропозицію очільник ОП зробив на тлі заяви американської конгресменки українського походження Вікторії Спартц, яка висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні і припустила, що така ситуація могла виникнути через Єрмака.

У своєму пості голова ОП натякнув, що такі звинувачення – це “російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України” і вони “зазнають нищівного краху”.

Конгресвумен Вікторія Спартц, яка минулого тижня попросила президента США Джо Байдена перевірити “російські зв’язки” глави ОП Андрія Єрмака, закликала чиновника піти у відставку.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE