Politerno > Україна і світ > У Раді створено комісію для нагляду за постачанням зброї в Україну

У Раді створено комісію для нагляду за постачанням зброї в Україну

  • 19 Липня, 2022
  • 556 Переглядів
  • 0

У парламенті створено тимчасову спеціальну комісію з моніторингу отримання і використання під час воєнного стану міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема зброї.

Про це йдеться на сайті ВР.

Головою ТСК обрано народного депутата з фракції “Голос” Рустема Умєрова, його заступником – нардепа Олександра Завітневича (“Слуга народу”). Повний склад комісії наразі не розкривається.

“Завданнями утвореної спеціальної комісії визначено, зокрема, підготовку та надання на розгляд до Верховної Ради України, в установленому порядку, законодавчих ініціатив щодо створення моделі парламентського контролю над отриманням і використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги (зокрема, озброєння), а також з метою проведення парламентських слухань щодо випадків порушення принципів законності, справедливості та прозорості використання такої допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував Верховній Раді створити Тимчасову спеціальну комісію, яка б контролювала використання зброї, отриманої від західних партнерів України.

Цю пропозицію очільник ОП зробив на тлі заяви американської конгресменки Вікторії Спартц, яка висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні і припустила, що така ситуація могла виникнути через Єрмака.

Нагадаємо, епутати Верховної Ради підтримали у другому читанні законопроект №5371, що запроваджує договірний режим регулювання трудових відносин.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE