Politerno > Україна і світ > Заборона на в’їзд в Україну для Шустера – про що писали ЗМІ

Заборона на в’їзд в Україну для Шустера – про що писали ЗМІ

  • 5 Серпня, 2022
  • 928 Переглядів
  • 0
Савік Шустер вагнергейт

В мережі поширили інформацію, мовляв, журналісту та телеведучому Савіку Шустеру заборонили в’їзд в Україну.

“Українська правда” звернулася до Держприкордонслужби через появу в мережі інформації щодо нібито заборони на в’їзд Шустеру від українських силовиків.

Речник ДПСУ наголосив, що Держприкордонслужба не може надавати конфіденційну інформацію щодо третіх осіб.

Водночас джерело УП повідомило, що стосовно Шустера немає якихось застережень від органів, що уповноважені державою видавати заборони на в’їзд.

Про те, що українському телеведучому Савіку Шустеру заборонили в’їзд на територію України, писало видання “Страна”.

За інформацією журналістів, отриманих із джерел, які вони не називають, журналіст і телеведучий нібито потрапив у так званий “червоний список”. ЗМІ повідомило, що Шустеру заборонили в’їзд на територію України на 3 роки.

“Простіше кажучи, щодо нього дали установку не впускати в країну як іноземця — без пояснення причин”, — повідомило видання.

Зі свого боку, “Обозреватель”, посилаючись на свої анонімні джерела, спростував цю інформацію.

“Ця інформація не відповідає дійсності. Жодним уповноваженим державним органом України рішення про заборону в’їзду Шустеру не виносилося”, — написало видання.

Водночас директор студії Савіка Шустера Павло Єлізаров стверджує, що інформація про заборону на в’їзд є фейком.

Зауважимо, що найпопулярніший український телеведучий має громадянство Італії та зараз перебуває не в Україні.

Як повідомлялося, 20 липня з’явилася інформація, що президент України Володимир Зеленський може невдовзі підписати укази про позбавлення громадянства кількох впливових політиків, серед яких бізнесмен Ігор Коломойський, співголова забороненої партії ОПЗЖ Вадим Рабінович та голова штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан.

22 липня під час в’зду в Україну прикордонники вилучили український паспорт в очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана.

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішення про позбавлення українського громадянства голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана було прийнято в межах чинного законодавства.

Нагадаємо, одеського бізнесмена Бориса Кауфмана, який ненадовго повернувся до України з Греції, не випустили за кордон під час повторної спроби виїзду. ДБР запросило повну перевірку його документів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE