Politerno > Україна і світ > РФ виявила готовність до переговорів “з урахуванням реалій” – у МЗСУ говорять про “димову завісу”

РФ виявила готовність до переговорів “з урахуванням реалій” – у МЗСУ говорять про “димову завісу”

  • 9 Листопада, 2022
  • 512 Переглядів
  • 0

Росія готова вести переговори з Україною “з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент”, Україна ж вважає такі заяви “димовою завісою”.

“Ми, як і раніше, відкриті до переговорів. Ми ніколи від них не відмовлялися. Ми готові їх вести, зрозуміло, з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент”, – зазначила прессекретар МЗС РФ Марія Захарова, яку цитує прокремлівське видання “РИА Новости”.

Україна вважає чергові спроби Росії запросити її до переговорів про завершення війни “димовою завісою” для того, щоб виграти час і змінити ситуацію на свою користь.

Про це у своєму коментарі заявив речник МЗС Олег Ніколенко після заяви речниці МЗС РФ, пише “Європейська правда”

Він зауважив, що поки у заявах з Росії зовсім не йдеться про виведення військ з території України, а лунають лише загальні фрази про те, що Москва “відкрита до перемовин”.

“Заява МЗС Росії – чергова димова завіса. Російські посадовці починають згадувати про перемовини кожного разу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. У Москві не зацікавлені у відновленні миру в Україні. Імітуючи готовність до діалогу, РФ намагається виграти час, аби перегрупувати підрозділи, підготувати нещодавно мобілізованих росіян, вирішити питання нестачі озброєння, усунути недоліки логістики, а потім з новими силами вдатися до нових хвиль агресії. Ми це вже проходили в 2014-2015 роках”, – зауважив Олег Ніколенко.

Він наголосив, що все те, що продовжує робити Росія, ніяк не свідчить про її зацікавленість у мирних перемовинах. 

"Нагадаю, що Україна неодноразово пропонувала переговори. Але завжди отримувала або зневажливу реакцію та вимогу підкоритися ультиматумам Кремля, або чергові акти геноциду українців", - додав речник МЗС.

Нагадаємо, так званий “заступник голови” Херсонщини, колаборант Кирило Стремоусов загинув в аварії з вантажівкою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE