Politerno > Україна і світ > На озброєння ЗСУ від Міноборони поступила система, стосовно якої триває розслідування НАБУ

На озброєння ЗСУ від Міноборони поступила система, стосовно якої триває розслідування НАБУ

  • 8 Грудня, 2022
  • 343 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков розпорядився прийняти на озброєння ЗСУ автоматизовану систему управління військами стратегічного рівня “Дзвін”, стосовно якої НАБУ веде розслідування.

Про це Резніков повідомив у Facebook.

“Завершено важливий етап у сфері впровадження автоматизованих систем управління військами.

6 грудня 2022 року я підписав наказ про взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного керування (ДКР “Дзвін-АС”).

Вийшов своєрідний подарунок до Дня Збройних сил України. Адже наші військові надзвичайно зацікавлені в АСУ стратегічного рівня і давно чекають її повноцінного розгортання”, – зазначив міністр.

Міністр запевняє, що ця система навесні 2022 року успішно пройшла відомчі випробування, а згодом – державні.

“Наразі усі формальні процедури завершено, АСУ стратегічного рівня офіційно стала до лав і буде працювати в інтересах Збройних Сил. Далі Генштаб буде приймати рішення щодо параметрів масштабування даної АСУ”, – додав очільник Міноборони.

Оборудки із системою автоматизованого управління військом викрили розслідувачі програми Bihus Info. За інформацією журналістського розслідування, на цю систему в Міноборони витратили 4 роки і 600 млн грн.

Водночас ще в кінці листопада народний депутат Ярослав Юрчишин повідомляв, що детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують кримінальне провадження щодо виконання дослідно-конструкторських робіт “Дзвін-АС”.

За словами нардепа, Антикорупційне бюро розслідує "цілий "букет" статей кримінального кодексу, вчинених під час виконання ДКР "Дзвін-АС": розтрату в особливо великих розмірах, недбале ставлення до військової служби, перевищення владних повноважень, в тому числі - військовими особами.

Юрчишин наголошував, що розгортання в армії системи, яка фігурує в розслідуванні НАБУ, "у найбільш відповідальний момент війни може призвести до фатальних наслідків".

Нагадаємо, мер Чернігова Владислав Атрошенко звинуватив Офіс президента у тиску на суд щодо рішення про його відсторонення, він буде оскаржувати його в апеляційній інстанції. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE