Politerno > Україна і світ > Названо умови, за яких Байден погодить передачу Україні ЗРК Patriot

Названо умови, за яких Байден погодить передачу Україні ЗРК Patriot

  • 14 Грудня, 2022
  • 847 Переглядів
  • 0

Як стало відомо, США готують передачу Україні нової системи протиповітряної оборони – ЗРК Patriot, і офіційне затвердження цієї передачі має відбутися найближчим часом.

Водночас згодом видання The Washington Post з посиланням на представника адміністрації президента США повідомило, що Байден підпише план надання Україні системи Patriot тільки після того, як Міноборони США надасть відповідь на всі питання про навчання та технічного обслуговування, а також законності передачі та впливу на військову готовність США.

 

Відзначається, що наразі Пентагон працює над навчальною програмою, яке, як вже повідомлялося раніше, ймовірно буде проходити в Німеччині, а самі навчання триватимуть ймовірно понад шість місяців.

 

Також повідомляється, що ЗРК Patriot, які планують передавати Україні, візьмуть з запасів США, а не з оперативних підрозділів.

 

"Це буде найскладніше з обладнань, яке Україна отримала на сьогодні...Якби в українців був рік чи два, щоб поглинути Patriot, це не було б проблемою... Я гадаю, що Пентагон дуже нервує з цього приводу", – відзначає один з відставних офіцерів США Марк Ф. Канчіан, який досліджує постачання зброї.

Втім, варто зауважити, що фахівці Повітряних сил ЗСУ успішно опанували такі системи, як IRIS-T та NASAMS і демонструють наразі фактично 100% ефективність цих систем, тому Patriot має стати передусім черговим кроком на шляху до максимальної ефективності української оборони проти російських ракет.

Як повідомлялося, у відповідь на заяву Німеччини про необхідність узгоджувати постачання Україні систем ППО з НАТО, генсек альянсу Єнс Столтенберг заявив, що рішення має ухвалюватися окремими країнами.

Нагадаємо, у парламенті розпочали збір підписів за позбавлення повноважень народних депутатів, які обиралися від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE