Politerno > Україна і світ > Путін тричі відкладав напад на Україну, наполягала ФСБ, – ГУР

Путін тричі відкладав напад на Україну, наполягала ФСБ, – ГУР

  • 19 Грудня, 2022
  • 787 Переглядів
  • 0
Путін - ОРДЛО

Президент РФ Владімір Путін тричі відкладав повномасштабне вторгнення в Україну, ініціатором нападу була Федеральна служба безпеки Росії.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю німецькій газеті Bild, опублікованому 18 грудня – пише “Українська правда”.

“За нашою інформацією, атаку переносили тричі, востаннє – в середині лютого”, – зазначив Скібіцький.

За його словами, Путін неодноразово обговорював ідею вторгнення з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим і міністром оборони Сергієм Шойгу, однак наполягала саме ФСБ. 

“Вони (співробітники ФСБ – ред.) були впевнені, що достатньо підготувалася до вторгнення. Вони вклали величезні ресурси і підштовхнули Герасимова до атаки.

Той факт, що російські частини були забезпечені продовольством, боєприпасами і пальним на три доби (під час спроби захопити Київ – ред.), показує, як сильно вони прорахувалися.

Усі перші (військові - ред.) цілі провалилися: вони не змогли оточити Київ, не змогли взяти Суми, Чернігів і Харків", - додав Скібіцький.

Нагадаємо, у Росії на Марковському нафтогазоконденсатному родовищі в Іркутській області сталася масштабна пожежа, повідомляють про 5 постраждалих.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE