Politerno > Україна і світ > НАБУ оголосило в розшук ексголову ФДМУ Сенниченка у справі щодо заволодіння 500 мільйонами

НАБУ оголосило в розшук ексголову ФДМУ Сенниченка у справі щодо заволодіння 500 мільйонами

  • 10 Квітня, 2023
  • 535 Переглядів
  • 0

НАБУ оголосило в розшук ексголову Фонду держмайна Дмитра Сенниченка та його спільників у справі заволодіння коштами АТ “Одеський припортовий завод” та АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Колишнього голову ФДМУ Сенниченка розшукують, оскільки той не з’являвся на виклики. 

Разом із ним розшукують: Павла Присяжнюка, Андрія Гмиріна, колишнього виконувача обов’язків директора ОГХК Артура Сомова, колишнього в.о. директора ОПЗ Миколу Парсентьєва, а також власників компанії “Агро Газ Трейдінг” Володимира Колота та Олександра Горбуненка.

За версією слідства Сенниченко та інші особи здійснили два епізоди злочинної діяльності: щодо корупції на “Одеському припортовому заводі” (99,56% акцій належить державі) та АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.

24 березян Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього радника голови ФДМУ, який брав участь у злочинній схемі з заволодінні коштів під керівництвом ексголови Фонду Сенниченка, у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5,368 млн грн застави.

Нагадаємо, народні депутати в понеділок проголосували в цілому за законопроєкт з правкою, що повертає виплату 30 тисяч гривень для українських військових, які перебувають поза місцями бойових дій.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE