Politerno > Україна і світ > “Схема Сенниченка”: ВАКС арештував радника ексголови ФДМУ із заставою в 5,4 мільйона

“Схема Сенниченка”: ВАКС арештував радника ексголови ФДМУ із заставою в 5,4 мільйона

  • 24 Березня, 2023
  • 539 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього радника голови ФДМУ, який брав участь у злочинній схемі з заволодінні коштів під керівництвом ексголови Фонду Сенниченка, у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5,368 млн грн застави.

Про це повідомляє пресслужба САП.

“Суд частково задовольнив клопотання та застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5,368 млн грн застави”, – зазначають правоохоронці.

У випадку внесення застави підозрюваний буде зобов’язаний:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;

  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;

  • утримуватись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у кримінальному провадженні:

  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Запобіжний захід діятиме до 20 квітня включно. 

Нещодавно НАБУ заявило про викриття злочинної організації на чолі з колишнім головою Фонду держмайна, яка впродовж 2019-2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів АТ “Одеський припортовий завод” та АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд засудив до 4,5 років в’язниці колишнього заступник начальника одного із управлінь Міністерства оборони, який пропонував директору Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони 24 млн грн хабаря за позитивний висновок за підсумками перевірки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE