Politerno > Тернопільщина > Велика брехня команди Надала в Тернополі на Шпитальній. Ч.2. Багатоквартирний будинок з вбудованими приміщеннями

Велика брехня команди Надала в Тернополі на Шпитальній. Ч.2. Багатоквартирний будинок з вбудованими приміщеннями

  • 29 Квітня, 2023
  • 32765 Переглядів
  • 0

Розміщення багатоквартирних секційних будинків у кварталах садибної забудови не допускається – ДЕРЖАВНІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ УКРАЇНИ!!!

Те, що на вул. Шпитальній, 20-22, у кварталі садибної забудови, будують багатоквартирну п’ятиповерхівку і як наймити Сергія Надала намагаються це приховати користуючись пропагандистським прийомом “Велика Брехня” ми уже показали в попередній публікації.

Велика брехня команди Надала в Тернополі на Шпитальній. Ч.1. Ідивідуальний будинок?

Які загрози для життя та здоров’я несе це будівництво, власникам майна у сусідніх будинках, мешканцям центральної частини Тернополя, тих, хто в цій п’ятиповерхівці перебуватимуть, усім тернополянам і для безпеки держави?

Перш за все слід звернути увагу, що Зловмисники: замовник, архітектор, експерти та найняті й рекомендовані, Сергієм Надалом працівники органів Тернопільської міської ради та будівельна організація котра причетна до цих робіт цинічно вважають, що повномасштабне вторгнення Росії й введення воєнного стану в Україні саме і є “золотий час” для безконтрольної наживи, шляхом обману держави та її громадян. Вони впевнені, що Україна, Президент, активні громадяни та справжні патріоти з головою поглинуті обороною країни й Зловмисникам в Тернополі боятись нікого.

Основне, для Зловмисників є систематично безсоромно брехати, тобто спотворювати реальність і стверджувати: що увесь будинок це одна квартира, а не 28; проживатиме тут одна сім’я, а не кілька десятків; висота його є до 12 метрів, а не до 19-20 метрів; приміщення для діяльності прибудовані, а не вбудовані; розміщений він по лінії забудови вулиці, а не за її межами; площа забудови до 50% (нормами дозволено лише до 45% і то без урахування розміщення обов’язкових автостоянок). Не збирались вони виконувати надані міською архітектурою містобудівні умови на індивідуальний будинок, від слова “ЗОВСІМ”, це була лише ширма для обману держави. Хоча головний архітектор міста Василь Бесага – зі шкіри вистрибував, щоб ці містобудівні умови були на користь замовника, не звертав увагу він, що порушує закони України, норми й шкодить державі.

Найжахливішими та найнебезпечнішими порушеннями при будівництві цієї п’ятиповерхівки, на що звернула увагу уся містобудівна спільнота України, є грубі порушення норм пожежної безпеки, котрі несуть наявні загрози життю та здоров’ю людей, їх майну. А саме відсутність та неможливість влаштування проїздів для пожежних машин на віддалі 5-7 м від зовнішньої стіни будинку, шириною 3,5 – 6 м, адже віддаль між поздовжніми сторонами п’ятиповерхівки до суміжних будинків становить менш як 8 м, а до огорож їх ділянок і поготів. Відсутній доступ пожежно-рятувальних підрозділів з автодрабин чи автопідйомників у будь-яку квартиру, чи приміщення. Не витримано вимоги до пожежної безпеки конструкцій із фасадною теплоізоляцією для будинків такої висоти, бо не виконані обов’язкові пояси та обрамлення вікон і балконних прорізів тепловою ізоляцією із негорючих матеріалів. Не дотримано і протипожежних відстаней до сусідніх житлових будинків. Ще які є порушення норм пожежної безпеки мала б визначити представники ДСНС України тому, що замовник, схоже, радше прагнув витрачати кошти на “сліпоту” органів місцевої влади та служб ніж на забезпечення безпеки людей. А от що коштувала хронічна сліпота начальника головного управління ДСНС в області п. Віктора Маслея було б цікаво дізнатись, адже тут можуть загинути не тільки незнайомі люди, до котрих схоже йому байдуже, але і його колеги котрі виконуватимуть свій обов’язок.

Немає можливості влаштувати на ділянці майданчик для тимчасової стоянки жодного автомобіля, адже мінімальна відстань від вікон житлових, громадських будинків до таких стоянок повинна становити не менше 10-15 м. От лише потреба самих мешканців квартир цього будинку у таких стоянках становить, орієнтовно, 32 місця (28 +4 гостьових) що потребує 800+ квадратних метрів додаткової земельної ділянки на віддалі не менше 15 м від вікон житлових чи громадських будівель, а це уже далеко за межами придбаної ділянки й за межами ділянок сусідів.

Не можливо розмістити й інші майданчики котрі вимагає від забудовника держава для будівництва багатоквартирних будинків, такі як майданчик для зберігання побутових відходів котрий дозволено розміщати на відстані не менше 20 м до вікон житлових, громадських будівель, майданчиків дитячих, фізкультурних, для відпочинку дорослого населення. Сумарна площа їх коливається в орієнтовних межах ще додаткових 90-230 м² котрих теж не має.

Тепер стають зрозумілими наміри команди Сергія Надала намагатись дозволити замовнику розмістити відсутні майданчики через вулицю Шпитальну і таким чином позбавити законних прав мешканців цього існуючого мікрорайону Тернополя, (саме так вони чинять з усіма іншими існуючими та новими житловими районами міста). Найбільше, у цьому випадку постраждають мешканці багатоквартирних будинків по вул. Стрімка, 5, Князя Острозького,45, Шпитальна,19 та й решту мешканців і підприємців кварталу багатоквартирної забудови між вулицями Шпитальна, Стрімка, Костянтина Острозького та Пирогова. І хоча закони України та державні норми забороняють розміщення нових житлових будинків в межах існуючих мікрорайонів без врахування рівня забезпечення існуючого населення, об’єктами благоустрою згідно з нормами та наголошують про необхідність забезпечувати в цих кварталах дотримання містобудівних, санітарних норм та протипожежних вимог, – Зловмисники це свідомо ігнорують та порушують. А команда Тернопільського мера на усі звернення, запити, скарги людей безцеремонно знову ж бреше, що це індивідуальний будинок, а кричущих небезпечних порушень свідомо не фіксують та стараються приховати.

Про дотримання норм побутових розривів між вікнами сусідніх будинків, котрі мають становити не менше 20 м з кожної поздовжньої сторони, й мови не може йти, адже між вікнами житлових будинків серед яких розмістили цю п’ятиповерхівку є лише 32 м!

Слід зазначити, що поряд на ділянці Шпитальна, 26 проводиться будівництво п’ятиповерхівки, за аналогічною схемою, з не меншими порушеннями котрі несуть загрози для життя, здоров’я людей І їх майну. Проте чиновники Сергія Надала й далі не реагують, згідно з вимогами законів України на скарги людей.

То ж тернополянам слід пам'ятати, що поки наші воїни героїчно захищають життя, майно та здоров'я українців на лінії фронту від зовнішнього ворога, внутрішній ворог є не менш небезпечним і убивчими, а з ним, боротись лише нам. Тому, якщо тернополянам стане відомо про аналогічні схеми, пропонуємо розміщати фотофіксацію таких будов що будуються, чи уже завершені, та інформацію про адресу такої ділянки в соціальних мережах або безпосередньо на нашу сторінку у фейсбук. Знаємо, що таких схем, за правління цього мера, є уже десятки, а може й сотні. Життя у місті стає все небезпечнішим і не зручнішим.

Але вірте, - ми переможемо Все буде Україна!

ДемАльянс Тернопіль



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE