Politerno > Тернопільщина > На ділянці, яку Надал не дав “атовцям”, будинки зводять діти “свободівки” Галини Гевко

На ділянці, яку Надал не дав “атовцям”, будинки зводять діти “свободівки” Галини Гевко

  • 28 Квітня, 2023
  • 61105 Переглядів
  • 0

У червні 2020 року ми повідомляли про те, що шестеро захисників держави просили у міської ради Тернополя земельні ділянки, аби збудувати собі житло. Їм відмовили, мовляв, територія, де вони просили землю, розташована в межах зони охоронюваного ландшафту. Проте, у тому ж місці, на тій ж охоронюваній території, земельну ділянку отримала 75-річна пенсіонерка. Цьому сприяв “патріотичний” депутатський корпус ТМР на чолі з партією “Свобода”.

Земля, яку просили шестеро учасників бойових дій знаходиться на краю міста, при в’їзді на територію стоять старі металеві ворота з табличкою «Білецька, 66».

Вперше проект рішення сесії ТМР по заяві хлопців “Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею до 0,10га за адресою вул. Новий Світ (гр.Гук А.Б. та інші)” було опубліковано на сайті 12 грудня 2018-го року.

На розгляд сесії проект потрапив аж 22 лютого 2019-го. Лиш один депутат, Віктор Шумада, з 39 присутніх дав голос «за». Решта 38 патріотів-депутатів міста не голосували зовсім або утрималися. 

Хлопці втретє звертаються до сесії міської ради. Проект рішення датований на сайті міської ради 15 січня 2020-го.

Депутати розглядали на сесії питання про видачу 10 соток землі шести атовцям 7-го лютого 2020-го року.  Втім, доповідач та автор проекту рішення, начальник Відділу земельних ресурсів, Віктор Кібляр подає на розгляд депутатів абсолютно протилежний заяві проект рішення. Тут ключове визначення:

«Відмовити у наданні дозволу громадянам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність площею до 0,10га для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд за адресою вул. Новий Світ, згідно з додатком».

Тут депутати теж проявили одностайність. 27 «за», 1 – утримався, 5 – не голосувало.

У відповіді виконавчого комітету Тернопільської міської ради за підписом заступника міського голови Вікторії Остапчук йшлося про те, що ця територія на краю Тернополя начебто необхідна для потреб міста. Там є охоронювана зона.

Цей документ готував знову ж таки згаданий головний земельник міста Віктор Кібляр. Відповідь датована 23.03.2020 року.

«Згідно зауваження, до проекту додано Висновок на проект зони санітарної охорони водозабору №1 м. Тернополя ДП «Західукргеологія», що вказує на необхідність отримання заключень КП «Тернопільводоканал» з приводу можливості відведення зазначеної земельної ділянки під будівництво та обслуговування житлового будинку та господарських будівель і споруд за адресою вул. Новий Світ».

Шестеро заявників звернулися до Тернопільського окружного адміністративного суду зоскаржуванням рішення сесії ТМР про відмову їм у наданні земельних ділянок. Відповідач – Тернопільська міська рада у суді знову вказала на охоронювальну зону «водокачки». Проте суд скасував рішення сесії міської ради про відмову, визнавши його протиправним. А також, зобов’язав міську раду знову розглянути питання про надання земельних ділянок під будівництво індивідуальних житлових будинків.

У підсумку, на території, де землю просили учасники бойових дій, депутати виділили 8 соток пенсіонерці.

22 лютого 2019-го року, у той самий день, коли на сесії «за» виділення землі шести захисникам України 38 міським депутатів учасникам АТО показали «дулю», з них 30 депутатів проголосували «за» затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0800га за адресою вул. Новий Світ для пенсіонерки Зіновії Миколаївні Маркевич.

Згодом тих 8 соток було розділено уже на дві земельних ділянки рівно надвоє.

На момент написання матеріалу, у 2020 році, земельна ділянка була зареєстрована таким чином, що інформації про власника була відсутня.

І ось, у 2021 році право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:02:002:0013 отримує Сушко Зоряна Степанівна. А земельна ділянка з кадастровим номером 6110100000:02:002:0014 опиняється у власності Гевка Богдана Степановича.

Зоряна Сушко та Богдан Гевко є донькою та сином депутатки Тернопільської міської ради трьох скликань від партії ВО “Свобода” Галини Гевко.

До слова, Галина Гевко вже потрапляла у скандал щодо конфлікту інтересів під час голосуваня у попередному скликанні ТМР. І теж під час голосування щодо виділення земельної ділянки для доньки – Зоряни Сушко. Галина Гевко “свідомо не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, знаючи що фізична особа Сушко Зоряна Степанівна є їй близькою людиною, приймала участь в засіданні Тернопільської міської ради та голосуванні за рішення №7/14/243 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0218га за адресою вул. Я.Стецька, гр.Сушко З.С.

У родинному колі на Різдво

Галина Гевко та її сім’я працюють у сфері ЖКГ. Степан Гевко володіє ПП “Люкс”, Галина Гевко – ПП “Благоустрій”. Відповідно, конфлікт інтересів спостерігався під час дуже багатьох голосуваня пані Галини, адже депутатка приймала рішення, що стосуються благоустрою, працюючи в комісії з питань ЖКГ і навіть очолюючи її. Її чоловік також є бенефіціаром – “ЛІФТ-СЕРВІС”, “Люкс-1”, “Люкс-2”, “Люкс-3”, “Люкс-4”, “Люкс-Житло” та “Люкс-Житло-1”.

Богдану Гевку належать ПП “ЕКОТЕРН”, ДП “ЕКОТЕРН ЮА” ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ЕКОТЕРН” та ДП “ЕКОТЕРНТРАНС” ПП “ЕКОТЕРН”. Усі ці фірми мають відношення до збирання безпечних відходів.

Іншими словами родина Гевків живе за рахунок надання послуг в сфері ЖКГ і тому давно вважається однією з найнаближеніших до міського голови Сергія Надала.

Уявіть собі цинізм цих людей. У 2016 році на сайті "Тернопіль житлово-комунальний" вийшло інтерв'ю зі Степан Гевком, в якому наводилися його цитати. Автор матеріалу зазначив наступне: "Степан  Васильович і  Галина Орестівна працюють у цій галузі (ЖКГ - ред.) за покликом душі. Мабуть, це й стало причиною того,  що й їхній син Богдан, маючи усі можливості влаштовувати своє майбутнє у Німеччині, повернувся звідти до Тернополя та очолив підприємство «ЕкоТерн», яке спеціалізується на наданні послуг з вивезення твердих побутових відходів".

Отже, Богдан Гевко "працює у цій галузі за покликом душі", хоча мав можливість працювати у Німеччині. Яка жертва, відмовитися від важкої і наполегливої праці у ФРН на користь швидких грошей під дахом батьків!? Шкода хлопця.

А тому в описаній вище земельній схемі нічого дивного для тернопільських реалій немає. Схожі речі відбуваються протягом усіх трьох каденцій головування у Тернополі Сергія Віталійовича. А ось це показове вболівання за нужди військових, волонтерство і скорботний вигляд під час урочистих подій - не більше ніж фарисейство й вміла акторська гра досвідченого чиновника.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE