Politerno > Тернопільщина > Ділянка КП “Масив” для Яреми і Гуди. Коли за “Водною ареною” з’явиться нова “вулична академія”

Ділянка КП “Масив” для Яреми і Гуди. Коли за “Водною ареною” з’явиться нова “вулична академія”

  • 2 Травня, 2023
  • 10297 Переглядів
  • 0

Наприкінці липня 2020 року голова Тернопільської ОДА Володимир Труш розпорядився надати дозвіл комунальному підприємству «Масив» Тернопільської міської ради на розроблення технічної документації із землеустрою за межами населеного пункту на території Білецької сільської ради.

Розглянувши клопотання КП «Масив» ТМР від 31.07.2020 та від 03.08.2020 стосовно надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на території Білецької сільської ради Тернопільського району, керуючись статтями 17, 65, 79¹, 93, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та кількома законами України, Володимир Труш розпорядився надати дозвіл на розроблення, з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою, технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) державної власності площею 12,5000 га з кадастровим номером 6125280700:01:012:0002 та площею 12,5000 з кадастровим номером 6125280700:01:012:0003 за рахунок земель рекреаційного призначення, які знаходяться у його користуванні, за межами населеного пункту на території Білецької сільської ради Тернопільського району.

Йдеться про земельні ділянки, які знаходяться за «Водною ареною».

Ще тоді Politerno зазначало, що КП «Масив» Тернопільської міської ради виступає «прокладкою» для «списання» земель комунальної і державної власності з подальшим їх переросподілом між «своїми» людьми. Воно відоме рядом гучних скандалів, пов’язаних з кримінальними провадженнями щодо таких оборудок. Зокрема ми згадували про кримінальні справи, у яких фігурувало зазначене підприємство.

Досліджуючи цигарковий бізнес тернопільського мультимільйонера, співвласника дорожно-будівельної  компанії «Техно-буд-центр» Андрія Яреми, ми згадували про підприємство його дружини Романи Яреми «Аграрний край», на яке були переоформлені права оренди на близько 2500 гектарів сільськогосподарських земель ТОВ «Агрофірма «Постолівська». Директором цієї «товки» є Деркач Олег Степанович. В одному з розслідувань про цигаркового барона ми обіцяли розповісти подробиці щодо діяльності цього чоловіка.

Так от, Олег Деркач є співзасновником юридичної особи  ТОВ «СПОРТІНДУСТРІЯ+», що здійснює «діяльність із забезпечення фізичного комфорту». А його партнером у цій компанії вказаний Іван Анатолійович Сопронюк.

Яким було наше здивування, коли в оренді у цієї фірми ми помітили одну з тих земельних ділянок, які опинилися в оренді КП «Масив» Тернопільської міської ради, іншими словами – Сергія Надала.

Коли дана ділянка перейшла ТОВ «СПОРТІНДУСТРІЯ+» – ніхто не помітив. Ми бачимо, що речове право на оренду ділянки цим підприємством оформлялося у 2019 році. Сама ж «СПОРТІНДУСТРІЯ+», на момент оформлення, мала іншого власника – Бурака Руслана Михайловича, якого Опендатабот пов’язує з Вінничиною. Сопронюк замінив його лише у 2021 році.

Тобто, коли КП «Масив» отримувало ділянку в оренду та передавало її ТОВ «СПОРТІНДУСТРІЯ+», паралельно створювалася «легенда» про «забезпечення фізичного комфорту». Якби у громадськості виникли питання щодо цілей передачі міськраді згаданих ділянок, то Сергій Віталійович вчергове почав би розповідати про «вуличну академію» або «спортивно-оздоровчий комплекс» на кшталт тих, що звели у парках Нацвідродження та Шевченка.

Ми хотіли взнати в Івана Сопронюка, що саме планують будувати на ділянці, яку орендує його фірма. Спочатку чоловік пообіцяв розповісти нам про плани на ділянку, втім, на наступний день відмовився відповідати на наші питання.

Отже, з Олегом Деркачем усе зрозуміло – цей чоловік є довіреною людиною Андрія Яреми.

Що ж до Івана Сопронюка, то наші джерела серед бізнесменів Тернополя стверджують, що підприємець є наближеним до власника будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігоря Гуди. Також йому на правах співвласності належить ТОВ «ВІП-МАРКЕТ», в управлінні якого знаходиться ринок на Митрополита Шептицького 26-б. Нещодавно ми розповідали про незаконний збір платні за проїзд на територію зазначеного ринку саме цим підприємством. Засвітився у цій історії і друг сім’ї Сергія Надала – Богдан Салик.

Окрім того, Іван Сопронюк є засновником ОСББ «БУЛЬВАР ШЕВЧЕНКА», яке знаходиться за БК «Перемога». Будинок 31-б зводила компанія «Креатор-Буд» Ігоря Гуди. За нашими даними Сопронюку у цій будівлі належить кілька квартир на сотні тисяч доларів.


За наявною в Politerno інформацією, будівельна компанія Ігоря Гуди з недавніх пір знаходиться під негласним управлінням все того ж Андрія Яреми. Усі великі проекти цієї компанії, починаючи з кінця 2021 початку 2022 років, реалізовуються за фінансової участі власника «ТБЦ».

Про те, що «Креатор-Буд», особливо з початку повномасштабної війни в Україні, переживає кризу нам розповіли одразу кілька джерел в бізнес-колах. Ці ж люди стверджують, що Ярема поглинув «Креатор-Буд» і, по суті, компанія сьогодні знаходиться під його контролем. Такі проєкти як ЖК «Набережна Вежа» на Білецькій, ЖК «Домініканський» на Опільського, ЖК «Метрополь» на Шептицького реалізовуються за фінансової участі Андрія Яреми.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE