Politerno > Тернопільщина > Прикрився сватом. Скандальну “ділянку прокурорів” забудує колишній мер Тернополя Заставний

Прикрився сватом. Скандальну “ділянку прокурорів” забудує колишній мер Тернополя Заставний

  • 6 Травня, 2023
  • 8340 Переглядів
  • 0

У Тернополі на проспекті Степана Бандери розпочалися роботи з підготовки будівельного майданчика для подальшої реалізації скандального проекту, відомого як «будинок прокурорів».

Politerno розповідало, як у 2013 році прокуратура Тернопільської області звернулась до міської ради Тернополя з проханням надати 35 сотих землі на проспекті Бандери для будівництва житлового багатоповерхового будинку. Зазначена ділянка не відносилася до земель житлової та громадської забудови, а становила землі, відведені під «Зелені насадження спеціального призначення» згідно генерального плану міста. Міську раду це не зупинило і земельну ділянку прокурорам виділили. Щедрість влади Тернополя цілком зрозуміла, так як заступником прокурора області на той час працював Сергій Банах, якого ЗМІ називали кумом міського голови Сергія Надала.

Того ж року прокуратура Тернопільської області, в особі того ж Сергія Банаха, уклала інвестиційну угоду з будівельною компанією «Креатор-Буд» (№79 від 17 червня 2013 р.) щодо будівництва житла для працівників прокуратури.

Попри протести та чисельні звернення громадськості до правоохоронних органів, 1 травня на скандальній ділянці по проспекту Степана Бандери почали зрізати дерева на встановлювати паркан.

Того ж дня Politerno стало відомо, що «Креатор-Буд» не є виконавцем будівельних робіт на цій території. За даними наших джерел, згадану вище інвестиційну угоду в Ігоря Гуди перекупив колишній міський голова Тернополя, екснардеп та відомий ресторатор Роман Заставний.

Ми звернулися до Романа Йосиповича за коментарем, але політик-бізнесмен кинув слухавку, почувши, що до нього звертаються журналісти.

Через кілька днів Politerno отримало у своє розпорядження копію акту №11 щодо обстеження  зелених насаджень, замовником якого виступило ТОВ «Простір-Буд». На замовлення цієї компанії у лютому цього року комісія розрахувала відновну вартість видалених насаджень. По суті, цей документ дає «зелене світло» для зачистки ділянки від дерев та кущів.

Від імені ТОВ «Простір-Буд» акт підписав – Френдій Володимир Дмитрович. Цей чоловік і є керівником та власником цієї компанії.

А ще Володимир Дмитрович є сватом Романа Заставного, або батьком Аліни Френдій, яку в Тернополі знають, як відому Instagram-блогерку і засновницю бренду одягу TOTE та бутика COOSH. Що цікаво, Петро Заставний та Аліна одружилися у 2018 році. Того ж року Василем Милим було зареєстровано ТОВ «Простір-Буд», яке у тому ж 2018 році очолив новий родич Романа Йосиповича. Виникає певна аналогія із середньовіччям, коли шлюби використовувалися для заключення політичних союзів або об’єднання капіталів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE