Politerno > Україна і світ > ЄБРР надасть 600 млн євро трьом українським компаніям на підтримку енергосектору

ЄБРР надасть 600 млн євро трьом українським компаніям на підтримку енергосектору

  • 21 Червня, 2023
  • 457 Переглядів
  • 0

Європейський банк реконструкції та розвитку та уряд України домовилися щодо нового великого пакету фінансування для підтримки енергетичної безпеки країни, банк виділить 600 мільйонів євро у вигляді позик та грантів від міжнародних партнерів.

Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо у рамках Ukraine Recovery Conference підписав три меморандуми про взаєморозуміння з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо мобілізації 200 млн євро для “Укренерго”, 200 млн євро для “Нафтогазу” і 200 млн євро для “Укргідроенерго”.

Пакет фінансування надійде “Укргідроенерго” після нещодавньої повені в Херсонській області, спричиненої пошкодженням дамби Нова Каховка на річці Дніпро. 50 млн євро буде фінансуванням ліквідності для підтримки стійкості компанії, а решта 150 млн євро призначені для відновлення двох гідроелектростанцій поблизу ЗАЕС.

Фінансування “Укренерго” для надання ліквідності, пов’язаної з ринковими реформами, доповнює загальну суму 520 млн євро, які банк вже надав з початку великої війни.

Кошти для “Нафтогазу” підтримають компанію у поповненні стратегічних резервів. Це слідує за 300 млнр євро, позиченими в минулому році, частиною пакету в 500 млн євро за підтримки донорів. 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, деякі члени Антикорупційної ради при Міноборони, зокрема волонтерка Дана Ярова, втрутилися у підготовку умов для учасників відкритих торгів на харчування для ЗСУ, які відбулися 6 червня. Відомі рітейлери не взяли участь у конкурсі через неприйнятні умови, до формування яких причетна представниця Антикорради МО Дана Ярова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE