Politerno > Україна і світ > Ткаченко заявив, що телемарафон триватиме до кінця війни

Ткаченко заявив, що телемарафон триватиме до кінця війни

  • 29 Червня, 2023
  • 591 Переглядів
  • 0

За словами міністра культури Олександр Ткаченка, телемарафон “Єдині новини” виходитиме в ефір до кінця війни. Міністр вважає, що рейтинги телемарафону “не падають”.

Про це Ткаченко заявив на зустрічі з активістами, повідомляє Суспільне.

Ткаченко сказав, що марафон припинить виходити в ефір лише після закінчення війни. Він також заявив, що марафонні “рейтинги не падають”. Хоча у квітні Ткаченко стверджував, що міністерство звернулася до YouTube через падіння трафіку національного телемарафону “Єдині новини” та інших каналів.

Окремо учасники зустрічі порушили питання про участь у телемарафоні ведучих з колишніх каналів, що належали ексдепутату та куму Путіна Віктору Медведчуку. Йдеться насамперед про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець та Анастасію Даугуле, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Ткаченко запевнив, що ці телеведучі наразі працюють, дотримуючись редакційних правил.

“Ми вивчали це питання, говорили з колегами, які пов’язані з телемарафоном, щодо їх участі саме в телемарафоні… Щодо цілого списку людей, які присутні і на інших каналах, ми проговорили це з колективами редакцій. Наводилися конкретні приклади, коли ці люди припинили співпрацю (з каналами, що належали Віктору Медведчуку, – Ред.) задовго до війни, коли вони позвільнялися. І загальне рішення було таке, що вони працювали, але наразі усвідомили і працюють, дотримуючись редакційних правил”, – сказав Ткаченко.

Також міністр зазначив, що у відомства немає жодних механізмів, щоб впливати на мовлення та редакційну політику телеканалів, які працюють у телемарафоні, оскільки вони зберігають автономний статус.

Нагадаємо, 29 червня парламент затвердив в цілому законопроект №9165 про внесення змін до державного бюджету щодо використання коштів державного фонду регіонального розвитку, в тому числі обрання проектів шляхом голосування через «Дію».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE