Politerno > Україна і світ > Міноборони не забезпечило військових на ділянці прориву необхідними інженерними засобами – відповідь Бутусова на запит МО щодо 47-ї МБ

Міноборони не забезпечило військових на ділянці прориву необхідними інженерними засобами – відповідь Бутусова на запит МО щодо 47-ї МБ

  • 23 Липня, 2023
  • 985 Переглядів
  • 0

Юрій Бутусов

Отримав запит від начальника ЦУ Військової служби правопорядку Міністерства оборони генерал-майора Віктора Плахтія запит щодо обставин публікації відео з підривом на мінному полі військовослужбовців 47-ї механізованої бригади.

Представників Міноборони зацікавило, звідки в мене з’явилось відео з підривами солдат на мінах, хто передав, з якою метою я це оприлюднив. Відповідаю.

Хто передав?

Відео мені передали люди, з якими я на той момент не був особисто знайомий. Як журналіст я перевірив цю інформацію, чи справді це українські джерела, чи підтверджується інформація, чи справді на відео наші воїни. Мої джерела у 47-й механізованій бригаді серед солдат підтвердили достовірність відео та необхідність його публікації. На даний момент можу навести ім’я тільки одного з джерел – це піхотинець 47-ї механіхованої бригади Дмитро Рибаков. Ось скрін його повідомлення одразу після публікації відео. Також він вислав мені допис блогера, який також висловився на мою підтримку.

З якою метою я оприлюднив?

1. Це відео демонструє неймовірну відданість, жертовність та хоробрість воїнів 47-ї механізованої бригади, які роблять усе можливе для виконання вкрай складного бойового завдання. Солдати йдуть вперед по мінному полю, підриваються, надають один одному допомогу, рятують кожного побратима до кінця. Це справжній героїзм. І відео показує те, що піхотинці 47-ї бригади чесно виконували отримані накази, намагались зробити все, що було в їхніх силах. Цей подвиг заслуговує найвищого визнання. Дмитро Рибаков, який підтримав публікацію, і написав мені, що її підтримують також і інші піхотинці, був одним з кращих воїнів бригади, і загинув під час штурму російських позицій 17 липня. Думка солдат для мене у таких випадках є визначальною.

2. Відео має важливе значення для Міноборони України, адже воно показує, що керівництво Міноборони не змогло забезпечити військовослужбовців на ділянці прориву необхідними інженерними засобами. Не здійснено підрив мінних полів розгороджувальними зарядами, немає інженерних машин, тралів для створення необхідної кількості проходів. Мені здається, що пан міністр Олексй Резніков має зробити завдяки висновки щодо виправення недоліків у роботі міністерства, і відео в цьому допоможе.

3. Це відео може стати підставою для розслідування. Адже після публікації головний сержант 47-ї бригади Валерій Маркус подав рапорт, де, зокрема є заява щодо "відсутність волі у командування бригади захистити інтереси бригади перед вищим командуванням". Очевидно, проблеми планування мають отримати належну оцінку відповідних органів. Що це за вище командування від якого треба захищатись? Солдати 47-ї бригади, які проривали у таких умовах фронт, повинні отримати визнання та справедливу оцінку своїх героїчних зусиль.

4. Сподіваюсь, що міністр оборони Резніков зацікавився цим відео саме для того, щоб зробити належні висновки з ситуації, а не намагатись покарати військовослужбовців, які йдуть вперед у надважких умовах, попри відсутність забезпечення, яке їм мали надати посадові особи. Бо впевнений, що пана Резнікова та ВСП турбує питання, як усіх нас, як здобути перемогу, а не як приховати некомпетентність та безпорадність вищих керівників.

Тому готовий надавати підтримку міністру Резнікову та Міноборони і ВСП у розслідуванні й інших резонансних відео поранень і загибелі укаїнских військовослубовців, якими має опікуватись шановне міністерство та шановна служба.


Нагадаємо, Україна розглядає можливість участі українських спортсменів у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпіади 2024 року в Парижі, навіть якщо в них братимуть участь росіяни та білоруси під нейтральним прапором.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE