Politerno > Україна і світ > Прем’єр Польщі повідомляє про переміщення вагнерівців на захід Білорусі

Прем’єр Польщі повідомляє про переміщення вагнерівців на захід Білорусі

  • 29 Липня, 2023
  • 418 Переглядів
  • 0

Найманці “ПВК Вагнер” переміщуються в бік Сувальського коридору, який з’єднує країну з державами Балтії та відокремлює Калінінградську область від Білорусі.

ПРо це повідомляє RMF FM з посиланням на заяву прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Моравецький заявив, що Польща протягом останніх двох років стикається з постійними атаками на своєму кордоні.

Лише цього року, додав він, було зафіксовано 16 000 спроб нелегального перетину кордону мігрантами, яких заманюють диктатори Володимир Путін та Олександр Лукашенко, щоб “проштовхнути їх до Польщі”.

“Зараз ситуація стає ще більш небезпечною. У нас є інформація, що понад 100 найманців групи Вагнера рушили в бік Сувальського перешийка біля Гродно в Білорусі”, – зазначив Маровецький.

За словами глави уряду Польщі, “це, безумовно, крок до подальшої гібридної атаки на польську територію”. Вони, ймовірно, будуть замасковані під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію, дестабілізувати Польщу, але, ймовірно, вони також намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, а це створює додаткові ризики, сказав він.

Раніше портал “Опір”, створений Силами спеціальних операцій, повідомив, що в Гродно прибуло близько сотні найманців російської групи Вагнера.

Більшість прибулих найманців мають досвід контрабандної діяльності, зокрема переправлення нелегальних мігрантів, стверджує портал.

Нагадаємо, в результаті ворожого обстрілу центру Дніпра 28 липня жертв немає, будівля СБУ порожня, а ЖК не було повністю введено в експлуатацію.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE