Politerno > Україна і світ > МОК прийняв сенсаційне рішення щодо Харлан після її дискваліфікації за відмову тиснути руку росіянці на ЧС

МОК прийняв сенсаційне рішення щодо Харлан після її дискваліфікації за відмову тиснути руку росіянці на ЧС

  • 29 Липня, 2023
  • 499 Переглядів
  • 0

Після скандалу з українською шаблісткою Ольгою Харлан, Міжнародна федерація фехтування (FIE) скасувала обов’язковий потиск рук після поєдинку.

Як повідомляє La Repubblica, на конференції FIE у четвер були змінені правила фехтування.

Традиційний ритуал наприкінці матчу з фізичним контактом між атлетами замінять привітанням на відстані. Це дозволить українцям не наближатися до росіян навіть якщо вони змагаються як нейтральні спортсмени, стверджує італійське ЗМІ.

Харлан перемогла росіянку Анну Смірнову в 1/32 чемпіонату світу 2023 року в Мілані. Наша співвітчизниця після бою відмовилася тиснути руку суперниці, яка влаштувала справжній цирк, відмовляючись залишати доріжку.

Представниця РФ подала протест на результат дуелі, який було відхилено. Пропагандистський телеканал “Матч ТВ” опублікував фото доносу, який Анна Смірнова написала на Ольгу. В результаті FIE дискваліфікувала Харлан із ЧС-2023.

Сама наша шаблістка зазначила, що її просто вбило рішення про виключення з турніру.

Зазначимо, що Смірнова не є “нейтральною” спортсменкою, як цього вимагає регламент змагань. Брат представниці країни-агресора – військовий, і вона дуже пишається ним, що видно за спільними фотографіями.

Народний депутат і олімпійський чемпіон з боротьби Жан Беленюк озвучив інформацію, що спочатку між Харлан і FIE була угода, згідно з якою українка мала право відмовитися потиснути руку росіянці Анні Смірновій.

Після гучного розголосу у світових ЗМІ на скандал відреагував і МОК, ухваливши сенсаційне рішення щодо українки. Українська фехтувальниця Ольга Харлан отримала можливість виступити на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року навіть у тому випадку, якщо їй не вдасться кваліфікуватися на турнір.

Нагадаємо, Найманці “ПВК Вагнер” переміщуються в бік Сувальського коридору, який з’єднує країну з державами Балтії та відокремлює Калінінградську область від Білорусі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE