Politerno > Україна і світ > Шуляк обурена провальним голосуванням щодо відкриття реєстрів попри те, що саме “слуги” не дали потрібні голоси

Шуляк обурена провальним голосуванням щодо відкриття реєстрів попри те, що саме “слуги” не дали потрібні голоси

  • 5 Вересня, 2023
  • 684 Переглядів
  • 0

Голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк незадоволена тим, що під час голосування законопроекту №9534 народні обранці провалили правку №371 про відкриття реєстрів.

Своє обурення нардепка висловила на власній сторінці у Facebook.

“Рада провалила надважливу правку №371 про відкриття реєстрів: публікація інформації про статки для держпосадовців та самоврядування відтерміновується на рік

Під час голосування надважливого законопроекту №9534 про відновлення е-декларування був ризик залишити закритий реєстр ще на рік. Так і трапилося — бо в залі парламенту не знайшлося потрібної к-сті голосів “за” правку, що б дозволила їх відкрити. Реєстри декларацій будить закриті для громадськості ще рік. Неймовірне розчарування.

Народні депутати віддали лише 199 голосів “за” з 226 необхідних. Висновки робіть самі”, – написала Шуляк.

Дивно, але саме через брак голосів фракції “Слуга народу”, власне, й було провалено згадану поправку. Лише 117 нардепів президентської фракції підтримали поправку №371. 55 обранців цієї фракції не голосували, утрималися – 18 і один був проти.

До слова, 8 нардепів “Батьківщини” теж не дали свої голоси за поправку щодо відкриття реєстрів. 18 колишніх “регіоналів”, а також представників “За майбутнє” та “Довіри” також не проголосували.

Нагадаємо, заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма заявив, що розслідування щодо СЕС його брата замовив Коломойський, видання Bihus.Info назвало «цілковитою маячнею» заяву Шурми.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE