Politerno > Україна і світ > Потрібно готуватися до тривалого протистояння у війні з РФ, – Нуланд

Потрібно готуватися до тривалого протистояння у війні з РФ, – Нуланд

  • 9 Вересня, 2023
  • 369 Переглядів
  • 0

Союзники України мають показати Путіну, що ми готові до тривалого протистояння.

Таку заяву під час форуму Yalta European Strategy, що пройшла 8-9 вересня у Києві, зробила во заступника державного секретар США Вікторія Нуланд, передає Європейська правда.

“Нещодавні візит до Києва держсекретар Блінкена, а він відвідав не лише Київ, показав – навіть якщо український наступ найближчі дні чи тижні досягне успіху, нам все одно треба готуватися до того, що ця війна буде тривати ще довго”, – розповідає вона.

За словами Нуланд, окрім активізації надання зброї Україні, це означатиме активізацію зусиль по відновленню української економіки – і це має відбутися ще до завершення війни.

“Ми маємо допомогти Україні відновити економічне зростання, забезпечивши запуск роботи українського бізнесу у відносно безпечних територіях”, – завила вона.

За її словами, в умовах довготривалої війни це стає важливим фактором перемоги для України.

“Якщо Путін виграє, це означатиме, що зло стане нормою для світу. Тому ми маємо допомагати Україні, адже вона знаходиться на боці добра і демократії”, – заявила Нуланд, додавши, що “те, що відбувається в Україні, матиме наслідки для всього світу”.

Також, за її словами, зусилля США мають допомогти Україні зменшити свою залежність від Китаю.

Нагадаємо, українське підпілля підірвало автомобіль окупантів у Новій Каховці, що використовувався для охорони “бюлетенів” та “виборчих дільниць”, також активісти-хакери запустили по телебаченню в окупованому Криму патріотичний відеоролик.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE