Politerno > Україна і світ > СБУ знайшла у Шуфрича документ зі схемою автономії Донбасу, йому оголошено підозру в держзраді

СБУ знайшла у Шуфрича документ зі схемою автономії Донбасу, йому оголошено підозру в держзраді

  • 15 Вересня, 2023
  • 987 Переглядів
  • 0

В народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від проросійської партії ОПЗЖ, СБУ знайшла документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

За словами джерела УП, документ передбачає перейменування цих областей України у так звані “краї”, широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту.

Під документом, датованим липнем 2014 року, стоять підписи позбавленого нині українського громадянства екснардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича, як свідчать надані джерелом фото.

Служба безпеки України заявляє, що спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича.

СБУ та ОГП офіційно повідомляють, що за матеріалами спецслужби прокурори ОГП вручили нардепу повідомлення про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). 

“Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

Нагадаємо, що Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив “кротоферму” для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова Служби безпеки Василь Малюк.

Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито “один народ”. Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві”, – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що наразі за місцями проживання нардепа та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

У п'ятницю 15 вересня стало відомо, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ. У нього виявили георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил РФ.

За словами джерел УП, чинного нардепа перевіряють на причетність до державної зради.

За даними слідства, Шуфрич співпрацював із співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом Володимиром Сівковичем.

Нагадаємо, Комітет Сенату США зі збройних сил, який розслідує обмеження Ілоном Маском роботи супутникового інтернету Starlink біля окупованого росіянами Криму, щоб зірвати атаку України, каже про виявлені серйозні проблеми з відповідальністю у сфері нацбезпеки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE