Politerno > Україна і світ > Відключення Маском Starlink для ЗСУ: Сенат виявив серйозні проблеми у сфері нацбезпеки –  Bloomberg

Відключення Маском Starlink для ЗСУ: Сенат виявив серйозні проблеми у сфері нацбезпеки –  Bloomberg

  • 15 Вересня, 2023
  • 356 Переглядів
  • 0

Комітет Сенату США зі збройних сил, який розслідує обмеження Ілоном Маском роботи супутникового інтернету Starlink біля окупованого росіянами Криму, щоб зірвати атаку України, каже про виявлені серйозні проблеми з відповідальністю у сфері нацбезпеки.

Про це пише Bloomberg.

Голова комітету Джек Рід заявив, що звіти про використання Starlink викрили “серйозні питання відповідальності за національну безпеку, і комітет займається цим питанням”.

Рід також повідомив, що комітет розгляне це питання у більш широкому обсязі, зокрема, про “величезну роль, яку пан Маск і його компанія взяли на себе”.

“Ні Ілон Маск, ні будь-який приватний громадянин не можуть мати останнє слово, коли мова йде про національну безпеку США”, – сказав Рід.

Інші сенатори-демократи в комітеті вимагають від Міністерства оборони відповідей, чому саме Маск, а не чиновник уряду США, вирішував, коли Україна може використовувати супутникову мережу.

Bloomberg нагадує, що раніше цього тижня Маск заявив, що розширив би дію Starlink для українців у Криму, якби президент Джо Байден наказав йому це зробити, але такої директиви не було.

Маск заявив, що Starlink для Криму відключили через санкції США проти Росії.

Раніше телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, заявив, що Ілон Маск зірвав українську атаку на Севастополь у 2022 році, відключивши Starlink.

14 вересня стало відомо, що Мін’юст США подав до суду на Ілона Маска через “накази, що загрожують безпеці даних” користувачів Twitter.

Нагадаємо, вранці 15 вересня стало відомо, що село Андріївка у Бахмутському районі Донецької області офіційно звільнене захисниками. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE