Politerno > Україна і світ > Справи проти Коломойського: БЕБ каже, що не ставить палиці в колеса НАБУ

Справи проти Коломойського: БЕБ каже, що не ставить палиці в колеса НАБУ

  • 19 Вересня, 2023
  • 277 Переглядів
  • 0

Бюро економічної безпеки запевняє, що не перешкоджає детективам НАБУ здійснювати своє досудове розслідування стосовно бізнесмена Ігоря Коломойського і “повністю задовольнило запит” антикорупційників щодо проведення слідчих процесуальних дій за участю підозрюваного.

Про це йдеться у відповіді БЕБ на інформаційний запит “Української правди”.

У БЕБ пояснюють, що “досудове розслідування відносно однієї особи може здійснюватися декількома правоохоронними органами в рамках визначеної законом підслідності”.

Таким чином, у кримінальному провадженні, про яке йдеться у запиті, детективи БЕБ та НАБУ можуть здійснювати досудове розслідування незалежно один від одного, йдеться у відповіді УП.

Щоб не призвести до подальшої втрати доказів та неправомірного впливу на свідків, потерпілих чи підозрюваних та з метою запобігання витоку інформації органи не обмінюються інформацією, відомостями та доказами, здобутими у ході розслідування, вказують також у БЕБ.

При цьому запевняється, що детективи Бюро економічної безпеки повідомили Коломойському про підозру в шахрайстві та легалізації коштів “в інтересах розслідування та за наявністю достатньої кількості доказів”.

“Звертаємо Вашу увагу на те, що розслідування детективами БЕБ та обрання Коломойському І.В. запобіжного заходу жодним чином не перешкоджають детективам НАБУ здійснювати досудове розслідування.

Зі свого боку БЕБ повністю задовольнило запит НАБУ щодо проведення слідчих (процесуальних) дій за участю підозрюваного.

Також інформуємо, що інформації про наради в Офісі президента з приводу кримінального провадження стосовно І.В. Коломойського до Бюро економічної безпеки України не надходило”, – заявили у БЕБ.

Раніше ми писали, що Офіс президента хотів першим, через СБУ, заарештувати Ігоря Коломойського, щоб контролювати олігарха і тримати подалі від антикорупційних органів.

Нагадаємо, три влучання у промислові склади у Львові зафіксували у результаті російської атаки “Шахедами” уночі 19 вересня, 15 ворожих дронів вдалося знищити.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE