Politerno > Україна і світ > Ранкова ракетна атака: у Черкасах знищено готель, на Львівщині й Рівненщині є влучання, ППО збила 36 із 43 ракет

Ранкова ракетна атака: у Черкасах знищено готель, на Львівщині й Рівненщині є влучання, ППО збила 36 із 43 ракет

  • 21 Вересня, 2023
  • 328 Переглядів
  • 0

У Черкасах внаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю, у Києві та Київській області виникли пожежі через падіння уламків ракет, у Дрогобичі Львівської області ворог влучив у промисловий обʼєкт і склад, у Рівному – в енергетичну та цивільну інфраструктуру.

“Неспокійний ранок. В різних регіонах України лунали вибухи”, – повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Голова МВС повідомив про такі наслідки ранкової атаки РФ на Україну:  

  • У Черкасах внаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю. В результаті виникла пожежа, а також загорання торгівельних павільйонів на ринку. Постраждали 7 осіб та 10 осіб евакуйовано. З-під завалів врятовано 1 особу. Всі служби працюють на місці.
  • У Києві в результаті падіння уламків є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загорання. Є постраждалі: 7 осіб, у тому числі дитина.
  • На Київщині в результаті падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектора. Двоє людей поранено. 
  • У Харкові в результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждали 2 особи.
  • Є влучання та пошкодження також на Рівненщині. Всі відповідні служби працюють.
  • У Львівській області ворог наніс удар по промисловій зоні, є руйнування та загорання.

Згодом голова Львівської ОВА Максим Козицький надав попередню інформацію, що близько 06:25 ворог завдав трьох ракетних ударів по території міста Дрогобич.

Виникли пожежі. Станом на 07:48 інформація про постраждалих не надходила. 

“Два прильоти – по промисловому обʼєкту. Загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу, є загоряння на площі близько 30 кв.м.

Ще один ракетний удар – по приватному двоповерховому складу. Є загоряння на площі 20 кв.м”, – зазначив Козицький.

“Рівненщина зазнала декількох ракетних ударів. Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі. Зокрема постраждало СТО і 5 автівок, які знаходилися на її території. Без людських жертв. 

Частина Рівненського району без електроенергії. Активно працюють над відновленням бригади Рівнеобленерго”, – повідомив голова Рівненської обладміністрації Віталій Коваль.

Мер Києва повідомив, що в Дарницькому районі столиці медики госпіталізували 18-річну дівчину та 9-річну дівчинку з будинку поруч з інфраструктурним обʼєктом, куди впали уламки. У цьому ж районі сталася пожежа на СТО. 

У Шевченківському районі уламки ракети пошкодили газову трубу, у Святошинському були перебої з електрикою, в Голосіївському – вибило шибки в 5-поверхівці.

Повітряні сили у Telegram проінформували, що 21 вересня збито 36 крилатих ракет російських загарбників з 43, запущених із 10 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району західніше Енгельса.

"Уночі 21 вересня 2023 року близько 3.40 російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Усього зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району західніше Енгельса", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ракети росіяни запускали у декілька хвиль. В повітряний простір України вони входили з різних напрямків, постійно змінюючи курс по маршруту.

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет", - говориться у повідомленні

До відбиття удару застосовано зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію Повітряних Сил, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та інші засоби.

Крім того, о 6.00 ранку противник завдав удару зенітними керованими ракетами С-300 по Харкову.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE