Politerno > Україна і світ > США повідомили про виділення військової допомоги Україні на $175 млн

США повідомили про виділення військової допомоги Україні на $175 млн

  • 6 Грудня, 2023
  • 571 Переглядів
  • 0

Білий дім в середу оголосив про надання Україні чергового пакета військової допомоги на суму 175 мільйонів доларів.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на повідомлення державного секретаря США Ентоні Блінкена.

У Пентагоні пізніше опублікували детальніший вміст пакета військової допомоги. Туди увійшли зокрема ракети AIM-9M та AIM-7 для протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, високошвидкісні протирадарні ракети HARM, протитанкові ракети з оптичним відстеженням TOW і протитанкові системи Javelin та AT-4.

У списку згадуються також понад 4 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї, транспортні засоби для буксирування й транспортування обладнання, боєприпаси для підриву перешкод, обладнання для захисту критично важливих об’єктів національної інфраструктури, а також запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

“Якщо Конгрес не схвалить запит президента на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один з останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який ми можемо надати Україні”, – зазначив Блінкен.

Нагадаємо, у Московській області знайшли тіло колишнього депутата Верховної Ради Іллі Киви. За ліквідацією зрадника стоїть Служба безпеки України.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE