Politerno > Україна і світ > Росія випустила по Україні 19 ракет, 14 з них збито, усі ракети, що летіли на Київ, знищино на підльоті

Росія випустила по Україні 19 ракет, 14 з них збито, усі ракети, що летіли на Київ, знищино на підльоті

  • 8 Грудня, 2023
  • 502 Переглядів
  • 0

Вранці 8 грудня росіяни запустили по Україні 19 крилатих ракет Х-101 і Х-555 − ППО вдалося знищити 14 ракет. Крилаті ракети, які ворог спрямував по столиці, ППО збила на підльоті, влучань не зафіксовано, але на території Київщини є інформація про пошкодження приватних будинків.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі марафону новин.

“Під ранок ми бачили пуски крилатих ракет Х-101 Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95. Розділились вони на кілька груп і здійснили пуски. Попередньо, 19 крилатих ракет було запущено. І маємо непоганий результат роботи ППО − 14 знищених ракет”, – зазначив Ігнат.

За його словами, ракети збивали на Київщині та Дніпропетровщині.

“Слідували вони спершу курсом до Дніпра, а звідти частина ракет попрямувала на Київ, а частина вдарила по об’єктах інфраструктури на Дніпропетровщині. На жаль, не вдалося збити всі. На жаль, відомо вже про загиблого”, − підсумував Ігнат.

Пізніше ПС уточнили, що усього Росія задіяла для удару 7 літаків. Вони випускали ракети із району Саратовської області. 

“Після тривалої паузи у 79 днів, ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо, біля 10-ти бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс, Саратовської області.

Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці”, – повідомив голова КМВА Сергій Попко.

За словами Попка, інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

Він нагадав, що офіційну інформацію про кількість та типи збитих повітряних цілей опублікують Повітряні сили після узагальнення даних.

За даними голови КОВА Руслана Кравченка в Telegram, на території області влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. За оперативною інформацією, постраждалих немає.

Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей станом на 8:45 є інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах області.

У будинках вибиті вікна, часткові руйнації стін. Аварійні служби вже працюють. Більш детальна інформація щодо пошкоджень – згодом.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський, який знаходиться у СІЗО через три підозри у вчинення низки кримінальних правопорушень, наприкінці листопада вирішив оскаржити указ президента України Володимира Зеленського, за яким він втратив українське громадянство (18 липня 2022 року). 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE