Politerno > Україна і світ > Коломойський у Верховному суді оскаржує втрату громадянства України

Коломойський у Верховному суді оскаржує втрату громадянства України

  • 7 Грудня, 2023
  • 386 Переглядів
  • 0

Олігарх Ігор Коломойський, який знаходиться у СІЗО через три підозри у вчинення низки кримінальних правопорушень, наприкінці листопада вирішив оскаржити указ президента України Володимира Зеленського, за яким він втратив українське громадянство (18 липня 2022 року). 

Указ президента Коломойський оскаржує у Верховному суді, пропустивши шестимісячний термін для оскарження, встановлений кодексом про адміністративне судочинство, повідомляє LIGA.net.

За інформацією видання, Коломойський заявив, що дізнався про існування указу лише у вересні 2023 року під час розгляду клопотання про зміну йому запобіжного заходу у справі про шахрайство. Тоді до суду надійшов лист Офісу президента разом з указом Зеленського №502/2022 від 18 липня 2022 року про припинення громадянства Коломойського.

«Але колегія суддів вважає доводи Коломойського недостатніми, адже інформація про указ Зеленського з’явилась у ЗМІ ще в липні 2022 року. Також копію указу публікував нардеп від Батьківщини Сергій Власенко», повідомляє LIGA.net, додаючи думку суду, що Коломойський «повинен був дізнатись про порушення його прав».

Верховний суд залишив заяву олігарха без руху і надав йому 10 днів для усунення недоліків в ній. Він має надати докази поважності причин пропуску строку оскарження.

Слід зазначити, що Шевченківський районний суд Києва офіційно визнав, що Ігор Коломойський є громадянином України.

Нагадаємо, журналісти виявили чергову корупційну схему – цього разу за участі Мінсоцполітики часів керівництва Марини Лазебної.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE