Politerno > Україна і світ > Танки, дрони та боєприпаси на мільярд: Данія готує новий пакет допомоги Україні

Танки, дрони та боєприпаси на мільярд: Данія готує новий пакет допомоги Україні

  • 13 Грудня, 2023
  • 308 Переглядів
  • 0

Уряд Данії 14 грудня представить у данському парламенті новий пакет допомоги Україні. Вартість пакета становитиме близько одного мільярда євро і включатиме боєприпаси, танки та безпілотники.

Про це заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на пресконференції із президентом Володимиром Зеленським та главами Норвегії, Фінляндії, Ісландії та Швеції, передає “Європейська правда” з посиланням на DR.dk

“Ми перебуваємо на критичному етапі війни, і ми повинні гарантувати, що Україна має все необхідне для продовження боротьби”, – заявила Метте Фредеріксен.

“Саме тому ми працюємо з партнерами та союзниками задля довгострокової безпеки для України”, – додала прем’єрка.

Президент Володимир Зеленський подякував Данії за участь у відновленні Миколаївщини і новий пакет допомоги. Він також мав двосторонні переговори з Метте Фредеріксен.

“Перш за все, ми говорили про зміст пакету, який ми (ред. – уряд Данії) презентуємо завтра. Існує нагальна потреба в боєприпасах та деяких інших речах на полі бою в Україні зараз, коли зима починає показувати своє потворне обличчя”, – розповіла Фредеріксен.

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре у середу оголосив про плани надати Україні додаткову допомогу для посилення протиповітряної оборони, фінансову підтримку для сфери охорони здоров’я та освіти і, крім того, профінансувати нарощування виробництва боєприпасів.

Нагадаємо, російські хакери вразили кіберзахист найбільшого українського оператора мобільного зв’язку “Київстар” через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE