Politerno > Україна і світ > Наймасованіша повітряна атака: із 158 цілей збито 27 “Шахедів” і 87 ракет – щонайменше 19 загиблих та 108 поранених

Наймасованіша повітряна атака: із 158 цілей збито 27 “Шахедів” і 87 ракет – щонайменше 19 загиблих та 108 поранених

  • 29 Грудня, 2023
  • 454 Переглядів
  • 0

Під час масованого удару по Україні 29 грудня росіяни застосували 158 засобів повітряного нападу − ракет різних типів та ударних БпЛА; 27 “Шахедів” і 87 крилатих ракет вдалося знищити. Внаслідок ударів загинули щонайменше 19 людей, 108 осіб дістали поранення.

“За попередніми результатами, цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БпЛА.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено: 27 ударних БпЛА “Shahed-136/131″ та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55”, – повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram.

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram повідомив, що це була наймасованіша атака з повітря.

“Наймасованіша атака з повітря. 29 грудня знищено 114 із 158 повітряних цілей. Дякую усім за бойову роботу! Врятовано чимало життів! Помстимося! Переможемо!”

За словами Залужного, росіяни атакували об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. У результаті удару є загиблі та постраждалі.

Він повідомив, що спершу окупанти традиційно атакували “Шахедами” з північного та південно-східного напрямку, із подальшим рухом у західному напрямку. Усього зафіксовано 36 ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Близько 3 ночі росіяни підняли у повітря стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. Усього було 18 літаків, які вийшли на рубежі пуску близько 6 ранку. Вони запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

З Курської області близько 5 ранку окупанти застосували дальні бомбардувальники Ту-22М3, які випустили 8 крилатих ракет Х-22/Х-32 в напрямку північних та центральних областей.

У той же час окупанти вдарили по Харкову зенітними керованими ракетами С-300. Загалом росіяни випустили щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії − С-300/С-400/Іскандер-М із окупованого Криму, Курської та Бєлгородської областей РФ.

О 6:30 зафіксували зліт п’яти винищувачів МіГ-31К, які здійснили пуски 5 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” із Астраханської області.

Крім того, з літаків тактичної авіації Су-35 росіяни випустили 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59.

Жертви атаки

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у Києві загинуло 2 особи18 травмовано внаслідок ранкової атаки. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, автомобілі, складські приміщення. 

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість постраждалих у місті зросла до 28 людей, з них 25 госпіталізовані. За його словами, загинуло троє людей.

У Львівській області, за словами міністра, вибухом пошкоджено багатоквартирний будинок та інфраструктуру – 1 людина загинула, 9 поранених.

Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у Львові 15 поранених.

У Дніпропетровській області ворог влучив по торговому центру, загинуло 5 та травмовано 15 осіб. Також є влучання по пологовому будинку. Підрозділи ДСНС врятували 4 пацієнток.

Пізніше очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до понад 20.

В Одеській області є влучання у триповерховий будинок, під завалами можливо перебувають люди. Також в Одесі пошкоджено ще щонайменше два будинки. Із житлової 17-типоверхівки ДСНС врятували 23 особи. Загалом на Одещині, за його словами, 2 людини загинуло, 15 поранено.

Пізніше очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що кількість загиблих в Одесі зросла до 3. 22 людини отримали поранення, серед них двоє дітей (6 та 8 років) та вагітна жінка. 

На Харківщині, як повідомив Клименко, одна людина загинула, девʼять осіб отримали поранення. Медики надають допомогу на місці.

Пізніше очільник Харківської ОВА Олег Синегубов повідомив, що троє чоловіків загинули внаслідок ударів російських окупантів. Це були працівники одного із цивільних підприємств. Ще 11 осіб отримали поранення.

У Запорізькій області, за словами міністра, окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурних обʼєктах Запоріжжя – 1 людина загинула, 10 поранено

Пізніше очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що кількість загиблих в Запорізькій області зросла до 4, 12 осіб дістали поранення.

Нагадаємо, головнокомандувач армії Нідерландів Мартін Вайнен, який з нового року йде у відставку, заявив, що країна та суспільство мають готуватися до війни з Російською Федерацією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE