Politerno > Україна і світ > Путіну прзначили трьох “опонентів” на майбутніх виборах – Надєждіна зняли

Путіну прзначили трьох “опонентів” на майбутніх виборах – Надєждіна зняли

  • 8 Лютого, 2024
  • 558 Переглядів
  • 0

Центральна виборча комісія Росії зареєструвала ще трьох кандидатів на майбутніх виборах президента Росії, крім чинного диктатора Володимира Путіна. Не зареєстрували єдиного кандидата, який виступав проти війни з Україною – Бориса Надєждіна.

Про це повідомило прокремлівське видання “РИА Новости“.

“За підсумками сьогоднішнього засідання ЦВК стало зрозуміло, що в бюлетенях на виборах президента буде 4 кандидати”, – йдеться у повдомленні.

На засіданні 8 лютого ЦВК РФ офіційно оголосила про допуск до виборів Миколи Харитонова (КПРФ), Леоніда Слуцького (ЛДПР) і Владислава Даванкова (“Нові люди”). Їм вручили посвідчення кандидатів.

Четвертим кандидатом став – російський диктатор Володимир Путін, який “править” Росією з 1999 року (4 роки як глава уряду і 20 – як президент РФ). 

Зокрема, голова російської комісії Елла Памфілова повідомила, що в реєстрації відмовили Борису Надєждіну. Офіційною причиною в РФ назвали “відсоток забракованих підписів вищий за допустимі 5%”.

Водночас джерела російських ЗМІ стверджують, що у Кремлі побоювалися, що він набере більше 10% (і обійде кандидатів від парламентських партій).

Надєждін був єдиним серед кандидатів, хто відкрито виступає проти війни з Україною.

За словами джерел, в політичному блоці адміністрації Путіна, жодних шансів на реєстрацію в антивоєнного кандидата не було - а його популярність стала "неприємним сюрпризом" для Кремля.

Співрозмовник, близький до Кремля, розповів, що за час кампанії Надєждін "перетворився з нішевої історії на масову" - а в Кремлі недооцінили кількість росіян, здатних на "активне висловлювання" проти війни.

У реєстрації в РФ відмовили також лідеру "Комуністів Росії" Сергію Малинковичу.

Також в реєстрації відмовили б'юті-блогерці Раді Русских, яка здала в ЦВК РФ 476 підписів на свою підтримку замість необхідних для самовисуванця 300 тисяч.

Нагадаємо, керівництво Нацполіції розформує полк особливого призначення в Дніпропетровській області, усіх спецпризначенців переведуть до штурмової бригади “Лють”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE