Politerno > Україна і світ > “Будує єдиний інформаційний порядок денний” у Силах оборони: Тимошенко став радником Умєрова

“Будує єдиний інформаційний порядок денний” у Силах оборони: Тимошенко став радником Умєрова

  • 8 Березня, 2024
  • 359 Переглядів
  • 0

Колишній заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, звільнений у січні 2023 року, обійняв посаду радника міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомляє NV із посиланням на відповідь Міноборони на запит видання. 

«Тимошенко Кирило Владленович обіймає посаду штатного радника Міністра оборони України, починаючи з 1 березня 2024 року, на підставі відповідного наказу про його призначення», йдеться у відповіді Управління преси та інформації Міноборони.

У Міноборони зазначили, що основний напрямок діяльності Тимошенка – «медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану».

Кирило Тимошенко розпочав шлях в політику 2015 року, коли балотувався до Київської міськради від партії УКРОП. Туди він не пройшов, але став помічником на громадських засадах народного депутата ВРУ VIII скликання Андрія Денисенка.

Під час президентської кампанії 2019 року Тимошенко відповідав за просування Володимира Зеленського, а після його перемоги на виборах 21 травня 2019 року був призначений заступником глави Адміністрації президента України. 

Перші роки президентства Зеленського Тимошенко був так званим куратором «Великого будівництва».

Влітку 2023 року НАЗК направило в суд протокол про адміністративні правопорушення ексзаступника керівника ОПУ Кирила Тимошенка. Перевірка встановила, що Тимошенко використовував повноваження у особистих інтересах і відправив за кордон свого підлеглого, що той оформив йому візу.

Наприкінці 2023-го минув рік відтоді, як голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко опинився в центрі корупційного скандалу, що кинув тінь на найближче оточення глави держави.

За даними ZN.UA, в провадженні — декілька епізодів. Частина з них стосується ремонту доріг у Дніпропетровській області. До того ж антикорупційні органи розслідують факти незаконного збагачення та недостовірного декларування співробітників Дніпропетровської ОВА. 

Також НАБУ та САП перевіряють щонайменше 11 фірм, які були контрагентами компанії «Будінвест інжиніринг». Йдеться про перевірку руху коштів компаній і те, як вони між собою пов’язані. Частину цих фірм також перевіряють на предмет того, чи пов’язані вони зі співробітниками Дніпропетровської ОВА

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав перерву у війні серйозним викликом і великою проблемою для України і Європи. Він зауважив, що опираючись на минулий досвід, заморожений конфлікт насправді є вигідною паузою для Путіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE